Çubukçu'dan 'çarşaf' vurgusu

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, son günlerde CHP'ye katılan çarşaflı kadınlara işaret ederek, geçen dönem bütçe görüşmelerinde yaşanan "laiklik" tartışmalarını hatırlattı. Çubukçu, ''Bu yıl en azından kadına yönelik bir ayırımcılığın yapılmayacağı ve bunu bir siyasi parti tarafından da algılandığının görülmesini memnuniyetle karşıladığımı söylemek isterim'' diye konuştu.

Yayınlanma: 19.12.2008 - 16:53
Abone Ol google-news

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, geçen dönem bütçe görüşmelerinde yaşanan "laiklik" tartışmalarında "AKP'li kadınların Türkiye'yi geriye götürdüğü söylenirdi, bu yıl bu ayrımcılığın yapılmamasını memnuniyetle karşılıyorum" dedi.

Nimet Çubukçu, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü, Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü 2009 Mali Yılı Bütçeleri üzerine milletvekillerinin görüş ve eleştirilerine yanıt verdi.  Çubukçu, bakanlığına bağlı kuruluşların çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Çubukçu; koruyucu aile hizmetleri konusunda çalışmaların yürütüldüğünü, şu ana kadar yürütülen çalışmalar sonucunda tüm kampanyalara rağmen bin 54 çocuğa ulaşıldığını anlattı.
 

Milletvekillerine sitem

Koruyucu Aile Hizmetleri çalışmalarının sadece kurum çalışmasıyla olmayacağını anlatan Bakan Çubukçu, bu konuda öneri ve düşüncelerini almak için geçen dönem milletvekillerine gönderdiği mektuplara yanıt almadığını söyledi. Çubukçu, "Hala bu mektuplara olumlu yanıt beklemeye devam ediyorum. Bu çalışmalar toplumsal desteklerle değişim ve girişimlerle yapılacak çalışmalardır" dedi. Çubukçu, kurum bakımı altında barınan çocukların sayısını azaltmaya çalıştıklarını, kurum bakımı altındaki çocukları da aile modeline yakın modellerle barındırmaya çalıştıklarını kaydetti. "Kurumumuzda barınan çocukları küçük aile modellerine benzer ortamlarda ve imkanlarda barındırıyoruz. Biz bu barındırma ortamlarına sevgi evleri diyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Çubukçu, Türkiye'de Sosyal Hizmetler Kurumu'nda barınan kimsesiz çocuklara hep "talihsiz çocuk" yakıştırması yapıldığını ve bu görüntüyü değiştireceklerini söyledi.
Çubukçu, "Türkiye'de talihsiz kimsesiz diye nitelendirilen 'çilem' 'kader' gibi isimlendirilen ve nitelendirilen gelecekleri bu anlamda o kadere bağlanan o çocukları bu ülkenin en şanslı çocukları yapmaya niyet ettik. Bu yüzden her yıl artan bütçemizle de bunu daha hızlı başaracağız. Bütçede yüzde 80 oranında artış yapılmıştır" şeklinde konuştu. Sosyal Hizmetler Kurumu'nun sadece kimsesizlere hizmet veren bir kurum olmadığını belirten Çubukçu, aynı zamanda suç mağduru, tacize mağdur kalan çocuklara, ailesi tarafından istismar edilen çocuklara da hizmet verildiğini anlattı.

Sadece iktidardan beklenmemeli

Çocuk istismarları konusunun herkesin sorumluluğu altında olması gerektiğini savunan Çubukçu, "Türkiye'de gündeme gelen ülkenin tablosuna yakışmayan hepimizi derinden rencide eden, çocuk istismarı konusunda; bu parlamento çatısı altında bulunan tüm parti gruplarının aynı duygu dünyası ve aynı hassasiyet ve hareket etmesini düşünmek istiyorum. Dolayısıyla 'iktidar partisine gelin yüklenelim' dediğiniz konu bir çocuk sevgisi konusu asla olamaz. Bugün bir insan olarak hepimizin kalbi o çocuklar için atmalıdır. Toplum olarak da her kesin aynı duyarlılığı göstermesi gerekir" diye konuştu.

Bakan Çubukçu, Özürlüler İdaresi'nin bu yıl özürlüler alanında yeni bir saha araştırması yapacağını duyurdu. Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmaları hakkında da bilgi veren Çubukçu, "Kadına yönelik şiddet alan araştırması tamamlandı Şubat ayında açıklanacak. Kadının insan haklarını geliştirmesi ve kız çocuklarının okutulması hepimizin öncelikli sorunları arasında. Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nün bütçesi de bu vesileyle artırılmıştır. Ayrıca toplumda duyarlılığı artıcı çalışmalara da önem veriyoruz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler