'3. Kadıköy Kitap Günleri' başladı

'3. Kadıköy Kitap Günleri', onur yazarı Adalet Ağaoğlu'nun katıldığı törenle başladı. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, imza günleri, söyleşiler, paneller ve yazar-şair buluşmalarının yapılacağı etkinliğin 22 Aralık Pazartesi gününe kadar kitapseverlerle buluşacağını söyledi.

Yayınlanma: 19.12.2008 - 21:04
Abone Ol google-news

Caddebostan Kültür Merkezi'ndeki etkinliğin açılışında konuşan Adalet Ağaoğlu, 'Kitap Günleri' düzenledikleri için Kadıköy Belediyesi'ne teşekkür etti. Kendisi için hazırlanan sunumu izleyen Ağaoğlu, ''Ben ve yazarlığım için burada söylenen sözlere hem gülmek geldi içimden hem de gözlerim doldu. Bu, 55-60 yıllık bir yazarlığın getirdiği çelişkiden olabilir. Çok gururlandım'' şeklinde konuştu. Ağaoğlu, Kitap Günleri'nin ilk açılışında onur konuğu olan Fazıl Hüsnü Dağlarca'nın eserlerinin anısı önünde saygıyla eğildiğini belirtti.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de etkinlik kapsamında 70'e yakın yayın evinin stant kurduğunu söyledi. Öztürk, buluşmaya katılan yayın evlerinin bağışladığı kitaplardan Kadıköy'e yeni kütüphaneler kazandırmayı amaçlayan belediyenin, bu yıl etkinlik sonunda ihtiyaç duyulan bir bölgede üçüncü kütüphaneyi kuracağını kaydetti.

Selami Öztürk, imza günleri, söyleşiler, paneller ve yazar-şair buluşmalarının yapılacağı etkinliğin 22 Aralık Pazartesi gününe kadar kitapseverlerle buluşacağını söyledi. Konuşmaların ardından Adalet Ağaoğlu'na plaket takdim edildi. Bu sırada, etkinliğe katılanlardan birkaç kişilik grup, Ağaoğlu'na, ''Ermeniler'den özür dileme kampanyasına'' katıldığı gerekçesiyle tepki gösterdi.

Türkiye Yazarlar Sendikası ve PEN gibi yazar örgütleri ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı ''3. Kadıköy Kitap Günleri''ne giriş ücretsiz olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon