TSE yöneticileri görevden alındı

TSE'de Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcısı, 1. Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı, Merkez Başkanı, Başkanlık Müşaviri, Genel Sekreterlik Müşaviri ve Grup Başkanı kadrolarında bulunanların görevleri bugünden itibaren sonra erdirildi.

Yayınlanma: 03.11.2011 - 16:24
Abone Ol google-news

Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile TSE'nin görev ve yapısında değişikliğe gidildi. Buna göre, merkezi Ankara olarak belirlenen Türk Standardları Enstitüsü'ne yurt içinde Yönetim Kurulunun teklifi ve ilgili Bakanın onayıyla, yurt dışında ise sayısı 10'u geçmemek üzere Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenecek yerlerde temsilcilikler kurabilme imkanı tanındı.
 

Genel Kurul'da üniversitelerin yetkisi azaltıldı

TSE Genel Kurulu'nda daha önce 8 üyeyle temsil edilen üniversiteler artık 7 üye ile temsil edilecek. Genel Kurul'da Başbakanlık ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından görevlendirilecek üçer temsilci, Ekonomi Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı tarafından görevlendirilecek ikişer temsilci, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Sayıştay Başkanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Devlet Malzeme Ofisi ve Türk Akreditasyon Kurumu tarafından görevlendirilecek birer temsilci; Üniversitelerden Yükseköğretim Kurulunca seçilecek yedi temsilci; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince görevlendirilecek 11 temsilci görev yapacak.
 

Sözleşmeli yerli ve yabancı uzman alınabilecek

KHK'ya göre; belirli süreli, geçici nitelikte ve özel bilgi ve uzmanlık gerektiren işlerde yurt içinde ve yurt dışında Enstitü dışından inceleme elemanı görevlendirilebilecek. Ayrıca, özel bilgi ve ihtisas gerektiren işlerde diğer kanunların sözleşmeli personel çalıştırılması hakkındaki hükümlerine bağlı olmaksızın toplam kadro sayısının yüzde 2'sini geçmemek üzere sözleşmeli olarak yerli ve yabancı uzmanlar çalıştırılabilecek bu şekilde yurt içinde çalıştırılacak personelin, meslekî bilgisi ve ihtisasını en az doktora düzeyinde belgelendirmesi zorunlu olacak. Ayrıca Enstitü dışından görevlendirilen ve uhdesinde kamu görevi bulunmayan inceleme elemanlarının günlük inceleme ücreti, asgarî ücretin aylık brüt tutarının yüzde 25'ini aşmamak üzere Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek.
 

TSE, standardizasyon dışındaki işlerini yabancı şirketler eliyle yürütebilecek

Enstitü, standardizasyon görevleri dışında kalan ana faaliyetlerinin tamamını veya bir kısmını kuracağı, iştirak edeceği veya işbirliğinde bulunacağı yerli ve yabancı şirketler eliyle yürütebilecek. Şirket kurulmasına veya iştirak edilmesine, Genel Kurulun kararı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanının teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca karar verilecek.
 

TSE yöneticilerinin görevleri sona erdirildi

Enstitüde, Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcısı, 1.Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı, Merkez Başkanı, Başkanlık Müşaviri, Genel Sekreterlik Müşaviri ve Grup Başkanı kadrolarında bulunanların görevleri bugünden itibaren sonra erdirildi. Bunlardan; Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcısı, 1. Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı, Merkez Başkanı, Başkanlık Müşaviri ve Genel Sekreterlik Müşaviri kadrolarında bulunanlar Müşavir kadrolarına, Grup Başkanı kadrolarında görev yapanlar Uzman kadrolarına hiçbir işleme gerek kalmaksızın atanmış sayılacak. Müşavir ve Uzman kadrolarına atanmış sayılanlar Yönetim Kurulu tarafından belirlenen birim ve görevlerde çalıştırılacaklar.
 

TSE personeli emekli olmaya teşvik edilecek

TSE personelinden emekli aylığı bağlanmasına hak kazanmış olanlardan, bugünden itibaren bir ay içinde emeklilik başvurusunda bulunanların hizmet tazminatları, bugünden zorunlu emekliliğine bir yıldan daha az süre kalanlar hariç olmak üzere, zorunlu emekliliğine en fazla üç yıl kalanlar için yüzde 25, zorunlu emekliliğine üç yıldan fazla, beş yıldan az kalanlar için yüzde 30 ve zorunlu emekliliğine 5 yıl ve daha fazla kalanlar için yüzde 40 fazlasıyla ödenecek. Emekli aylığı bağlanması şartlarını 2011 yılı sonuna kadar haiz olacaklara, bu hakkı kazandıkları tarihten itibaren bir ay içinde emeklilik başvurusunda bulunmaları hâlinde hizmet tazminatları yüzde 40 fazlasıyla ödenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler