Ford Otosan'da üretime ara verildi

Ford Otomotiv Sanayi AŞ'de (OTOSAN) Kocaeli fabrikasında üretime 20 Aralık - 12 Ocak tarihlerinde ara verildi. Üretime ara verilmesinin sebebi yurtdışı ve yurtiçi pazarlarda görülen talep düşüşü olarak bildirildi.

Yayınlanma: 20.12.2008 - 09:29
Abone Ol google-news

Türk Metal Sendikası Gölcük Şube Başkanı Yücel Yücel, global piyasalardaki olumsuz gelişmeler nedeniyle yurtdışı ve yurtiçi pazarlarda görülen talep düşüşü dikkate alınarak Ford Otosan Kocaeli Fabrikası'nda 6 bin 400 işçinin ücretli izne çıkartıldığını ve üretime ara verildiğini bildirdi.

İşçilerin yıllık izin haklarının saklı kaldığını ifade eden Yücel, personelin ücretlerinin yüzde 76'sı ödenerek ''şirket izni''ne ayrıldığını söyledi.

Yücel, Eskişehir İnönü Fabrikası'nda 29 Aralık'tan itibaren 300 çalışanın, tüm yasal hakları ödenmek suretiyle iş akitlerini sonlandırma kararı alınmasıyla ilgili de gelişmeleri kaygıyla takip ettiklerini, önlem aldıkları için Kocaeli fabrikasında böyle bir sorun yaşamayacaklarını öne sürdü.

Taşeron firmalara bağlı çalışan, malzeme taşıyan, rafları düzenleyen yardımcı elemanların sözleşmesinin yenilenmeyerek, yerlerine kadrolu çalışanların kaydırıldığını ifade eden Yücel, ''Kriz süreci atlatılana kadar, Ford Otosan'ın bazı kadrolu personeli, taşeron firmaların yaptığı işleri yapacak. Ekonomik açıdan işverene yük olmadığı için de işçi çıkarılması söz konusu olmayacak'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler