Bartholomeos'tan sürpriz ziyaret

Hristiyanlıın en önemli mekanlarından olan ve 1. konsülün toplandığı Bursa'nın İznik ilçesindeki Ayasofya kilisesinin camiye çevirilmesinin ardından dün bayram namazı kılındı. AKP Bursa milletvekilleri camiye akın ederken, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'ndan onay alınmadan yapıldığını itiraf etti.

Yayınlanma: 06.11.2011 - 19:38
Abone Ol google-news

Fener Rum Patriği Bartholomeos, bir grup Patrikhane görevlisiyle birlikte İznik’e geldi
Bursa’nın İznik ilçesindeki Ayasofya kilisesinin camiye çevirilmesinin ardından dün bayram namazı kılındı. İznik Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı’nın kıldırdığı bayram namazına, “Başbakan Erdoğan’a dokunmak ibadettir” sözleriyle dikkat çeken  Bursa milletvekili Hüseyin Şahin’in yanı sıra, AKP milletvekilleri Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Hakan Çavuşoğlu ve İsmail Aydın, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem ile İznik’in MHP’li Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz katıldı.

Namaz sonrası açıklama yapan Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, “Burada ibadet etmek bugün nasip oldu. Ben gerçekten çok mutluyum. Burada tekbir seslerinin yükselmesinden, Allah nidalarının yükselmesinden oldukça mutluyum. Buranın basında yer aldığına göre her iki dine göre ibadete açık olması mümkün değil. Burası camidir. Cami olarak ibadet edilecektir” dedi.

Vakıflar Genel Müdürü Ertem ise onarım projesinin cami olarak Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’na sorulacağını açıkladı.


Bartholomeos’tan süpriz ziyaret

Fener Rum Patriği Bartholomeos, bir grup metropolitanla birlikte önceki gün İznik’i ziyaret etti. Cami olarak ibadete açılacak olan Ayasofya Müzesi’nin önünden Bartholomeos’un içinde bulunduğu minibüs 2 kez geçmesine karşın Bartolomeos içeri girmedi. Ancak bazı partrikhane görevlileri araçtan inerek fotoğraf çekti.

İlçenin tarihi surlarında inceleme yapan Bartholomeos, Süleymanpaşa Medresesi’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. İznik gezisinin çok daha önce planlandığını açıklayan Bartholomeos, Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesiyle ilgili soruları yanıtlamadı.
Bartholomeos, “Turistik bir gezi çok önceden arkadaşlarımızla birlikte 5 Kasım’da diye planlamıştık. Bugün gerçekleştiriyoruz. Ayasofya’ya konusuyla ilgili tamamen tesadüf. Bu vesileyle tüm İzniklilere iyi bayramlar diliyorum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler