Polis süsüyle kimlik kontrolü

Türkiye'de yine polis kılığında suç işlendi. Malatya'da kendilerini polis olarak tanıtan üç kişi girdikleri iki internet kafede kimlik kontrolü yaptı. Geçtiğimiz aylarda da polis kıyafeti giyen 3 kişi İstanbul Avcılar'da bulunan bir restoranı basarak müştereler arasında bulunan bir kadını zorla kaçırarak tecavüz etmişti.

Yayınlanma: 20.12.2008 - 11:30
Abone Ol google-news

Malatya'nın Battalgazi ilçesi yolu üzerinde faaliyet gösteren internet kafeye plakası alınamayan bir minibüsle gelen kimliği belirsiz iki kişi kasada bulunan iş yeri sahibine polis kimliği göstererek, aranan iki kişiyi yakalamak için çalışma yürüttüklerini ve kimlik kontrolü yapacaklarını söyledi.

İş yeri sahibinin yeniden sorması üzerine ikinci kez cüzdanını açarak kimlik gösteren şüpheli ''komiserim'' diye hitap ettiği arkadaşıyla birlikte müşterilerin kimliklerini topladı. Kimlikleri minibüste bulunan diğer şüpheliye veren kişiler sorgulamanın yapıldığını belirterek, üzerinden kimlik çıkmayan bir genci minibüse götürdü.

Kısa süre sonra genci bırakan şüphelilerin ayrılmasının ardından durumdan kuşkulanan iş yeri sahibi polisi arayarak durumu anlattı.

İş yerinin güvenlik kamerası görüntülerini alan polis kendine polis süsü veren ve güvenlik kamerasına yakalanan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Bu arada araştırma yapan polis, aynı kişilerin yol üzerinde bulunan bir başka internet kafede de kimlik kontrolü yaptığını tespit etti. Soruşturma sürüyor.

Geçtiğimiz aylarda da polis kıyafeti giyen 3 kişi İstanbul Avcılar'da bulunan bir restoranu basarak müştereler arasında bulunan bir kadını zorla kaçırarak tecavüz etmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler