'Senin, çoluğunun, çocuğunun ekonomisi iyi'

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ekonomik krizi değerlendirirken, ülke ekonomisinde büyük sıkıntılar olduğunu, IMF programının çöktüğünü belirterek, ''Başbakan diyor ki (Hamdolsun kriz teğet geçti), teğet geçmedi deldi de geçti. Sen farkında değilsin. Senin, çoluğunun, çocuğunun ekonomisi iyi. Geçmedi, delmeye devam ediyor'' dedi.

Yayınlanma: 20.12.2008 - 11:44
Abone Ol google-news

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partisinin Karabağlar ilçe binasının açılışında yaptığı konuşmada, partisinin her geçen gün güçlendiğini, DSP'nin güçlenmesi ile Türkiye'de halkın, dünyada da Türkiye'nin güçleneceğini söyledi.

İzmir'e partisinin bazı belediye başkanlarını açıklamak için Genel Başkan Yardımcısı Melda Bayer ve İzmir Milletvekili Harun Öztürk ile geldiğini belirten Sezer, Türkiye'nin her yerini dolaştığını, genel merkezde oturarak siyaset yapmadığını dile getirdi.

Türkiye genelinde halkla birlikte olduğunu ifade eden Sezer, şunları söyledi: ''Yurdun her köşesinde halkla beraber oluyorum. Türkiye'nin her yerinde iki partinin örgüt binaları hep açık. Biri iktidar partisi, diğeri Demokratik Sol Parti. Sadece iki partinin, birisi bugünkü iktidar partisi, adı ak, bana göre geçmişi de geleceği de karanlık olan parti, diğeri de Demokratik Sol Parti. AKP'lilerin çokça kümelendikleri yerlerde ne tür çalışmalar yaptığını az çok biliyoruz.''

Türkiye'de huzur ve güvenliğin tehdit edildiğini, işsizliğin arttığını, hatalı ekonomi programları uygulandığını belirten Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü: ''O partinin (iktidar partisinin) uyguladığı ekonomik yanlış modelle Türkiye'nin üzerinde yanlış hesapları olanlar, içeride kendilerine uygun davranacak bir iktidar bulmuşlar, o iktidarın örgüt binalarında bir tarafta rant paylaşımı hesapları yapılırken, diğer taraftan da Türkiye'yi karanlığa, sıkıntıya götürecek girişimlerin önü açılıyor. Bu girişime dur diyebilecek, Türkiye'nin laik, çağdaş cumhuriyetinin güvencesi olan Demokratik Sol Parti'dir. DSP güçlendikçe Türkiye'de halk, dünyada da Türkiye güçlenecek. Partimize olan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır.''

Parti adayları

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Zeki Sezer, DSP'li belediye başkanlarının hep başarılı olduğunu söyledi. Ahmet Piriştina ile İzmir'in, Yılmaz Büyükerşen ile Eskişehir'in başarılı olduğunu ve Avrupa kentleri yaratıldığını belirten Sezer, DSP'den ayrılan belediye başkanlarının ikinci dönemde başarılı olamadığını söyledi.

DSP'li belediye başkanlarının rahat çalıştığını, örgüt baskısı görmediğini belirten Sezer, başarılı olmanın anahtarının DSP'li olmaktan geçeceğini, önümüzdeki dönemde yerel yöntemlerin DSP'li olacağını iddia etti.

Sezer, bir gazetecinin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e televizyon ekranından CHP'ye geçmesi yönünde çağrı yapıldığını hatırlatması üzerine şunları söyledi: ''Etik değil, televizyon ekranlarından çağrıda bulunmak. Bu şekilde, çeşitli baskı yöntemleri uygulayarak, bunu doğru bulmuyorum. Ne mutlu bize, sadece Sayın Büyükerşen değil, peşinde koşulan kişiler hep demokratik solculardır. Bakınız başka bazı parti yönetimlerine hep DSP'den transferler yaparak ayakta kalmayı, başarılı olmayı bekliyorlar. Bu örgüt, üreten, temiz insan yetişiyor, aranılan yıldızlar sadece DSP'de yetişiyor.''

"CHP işbirliği önerimizi kırıcı bir şekilde reddetti"

Zeki Sezer, bir başka soru üzerine Türkiye'nin AKP'den, Ankara'nın da Melih Gökçek'ten kurtarılmasını istediklerini söyledi. Bu amaç için özveri göstermeye hazır olduklarını belirten Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Özveri gösteren tek partinin DSP olduğunu herkes bilir. Bugün üzerimize düşenleri yaparız. AKP'den kurtulma anlamında ciddi şekilde CHP'ye işbirliği önerimiz vardı. (Bizim başkanların olduğu illerde CHP aday çıkarmasın, onların olduğu illerde biz çıkarmayalım) şeklinde. DSP'nin daha çok belediye başkanı var, bu özveriydi, rencide edilerek reddedildik. İşbirliği gerçekleşmeyecekse sorumlusu DSP değil. Bir başka şey de bu ülkede DSP'ye oy verebilen herkes CHP'ye oy vermiyor. Toplumun tüm değerlerini kucaklayan, toplumun ta kendisi olan, zenginlik, sosyal adalet anlayışı ile bu toplumu kucaklayan DSP'ye herkes oy veriyor. Solda büyümenin yolu DSP'nin özgürce çalışmasından geçmektedir.''

 

Senin, çoluğunun, çocuğunun ekonomisi iyi

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ekonomik krizi değerlendirirken, ülke ekonomisinde büyük sıkıntılar olduğunu, IMF programının çöktüğünü belirterek, ''Başbakan diyor ki (Hamdolsun kriz teğet geçti), teğet geçmedi deldi de geçti. Sen farkında değilsin. Senin, çoluğunun, çocuğunun ekonomisi iyi. Geçmedi, delmeye devam ediyor'' dedi.
Zeki Sezer, partisinin bazı belediye başkan adaylarını Kültürpark Fuar Atlas Pavyonu'nda açıkladı.

Törende konuşan Zeki Sezer, ekonomik sıkınıtlara değinirken, Türkiye'nin DSP'nin ekonomik programına her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğunu söyledi. Bülent Ecevit'in 1985 yılında yazdığı parti programının çok iyi okunması gerektiğini belirten Sezer, şunları söyledi:
''Ekonomide büyük sıkıntı var. Altı yıldır uygulanan ekonomik program, IMF programı, Türkiye'ye dayatılan program, Başbakan'ın yakınlarını zengin eden, milleti fakirleştiren program, acımasız kapitalizm duvara tosladı. Şimdi Demokratik Sol Partinin 1985'de yazdığı programdaki ekonomik yapı dünyaya örnek oluyor. Devlet yatırım yapmazmış, Başbakan öyle diyor, özel sektörde de yapmıyor, yapamıyor. Gerektiğinde devlet, Demokratik Sol iktidarında yatırım yapacak. Yatırımsız, üretimsiz ekonominin duvara toslaması kaçınılmaz. İşçiler işlerinden çıkarılıyor. Yeni istihdamlar yaratılmıyor, çalışanlar işlerinden ediliyor, yılların fabrikaları kapatılıyor, bir kısmı fabrikalarını taşıyor. Çünkü dünyanını en pahalı enerjisi, mazotu, benzini bu ülkede, o kadar beceriksiz yönetim var. Böyle ortamda yatırım kolay değil. Düşük kur yüksek faiz politikası, yatırımı değil ithalatı teşvik eden, ithalat yapılan ülkelerde işsizliği azaltan, Türkiye'de arttıran modeli reddediyoruz. Yeni programla sosyal adaleti gerçekleştiren programı milletin karşısına çıkarıyoruz. Başbakan diyor ki, (Hamdolsun kriz teğet geçti), teğet geçmedi deldi de geçti. Sen farkında değilsin. Senin çoluğunun, çocuğunun ekonomisi iyi. Geçmedi, delmeye devam ediyor.''



Başörtüsü üzerinden siyaset

DSP olarak hep sağ duyulu, özverili bir duruş ortaya koyduklarını belirten Zeki Sezer, bundan sonra da aynı duruşta olacaklarını söyledi. Türkiye'nin AKP'den ve AKP belediye başkanlarından kurtarılması gerektiğini savunan Sezer, Türkiye'de 2002 yılından bu yana iki kutuplu siyaset yapıldığını kaydetti.

DSP lideri Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Birisi Türkiye'yi uçuruma götürüyor, öbürü onu besliyor, yanlış duruşuyla, hatalı hareketleriyle, bu milletten kopuk tavrıyla. Birisi insanımızın inancı, kültürü, başörtüsü üzerinden siyaset yapıyor, öbürü de çarşaf açılımı yapıyor. Çarşafa rozet takıyor, yolun açık olsun. Biz zaten kara çarşafa rozet takanla, Tayyip Erdoğan'a Başbakanlık rozeti takanın, O'nu ayakta tutanın da O olduğunu biliyoruz. Dedik ki AKP'den ülkeyi kurtarmak gerekiyor. AKP'li belediyelerden, bu karanlık adamlardan. Bunun için dedik ki DSP'li belediyelerin olduğu illerde CHP aday çıkartmasın, CHP'nin olduğu belediyelerde DSP aday çıkarmasın, iyi niyetli bir girişimdi. Bugün AKP'lileşen CHP'nin yöneticileri bizim bu iyi niyetli sağ duyulu önerimizi rencide edecek şekilde, toplumu rencide edecek şekilde reddettiler. Millet de AKP'den kurtulmanın yolunu artık biliyor.''



''Cami bizim, Cemevi bizim"

Zeki Sezer, ülkenin bölünmek, parçalanmak istendiğini, buna izin vermeyeceklerini söyledi. Türklerin Kürtlerle, Alevilerin Sünnilerle et tırnak gibi kaynaştığını, sorunları olmadığını belirten Sezer, salonda alevilerin de sünnilerin de yan yana bulunduğunu kaydetti.
Siyasetçilerin insanların inancı, kökeni üzerinden siyaset yapmaması gerektiğini belirten

Sezer, ''Yüreğimizi ikiye böldürmeyiz, et tırnak olduk kaynaştık. Bizim insanımız, kültürünü, inancını yaşar. Kökeni ile ilgili hiçbir sorunu yoktur, başkasının kökeni ile de hiçbir sorunu yoktur. Ama o inancını, kültürünü dilediği gibi yaşayan insanımızın Atatürk'ümüzle, laik, demokratik çağdaş Cumhuriyetimizle de sorunu yoktur. Bu sorunu kirli siyasetçiler, başka işler yapamadığı için insanların inancı, kültürü, kökeni üzerinden siyaset yapıp oy devşirmeye çalışan kirli siyasetçiler yaratıyor. Alevisi sünnisi ile bizim insanımız birdir bütündür, et tırnak gibi kaynaşmıştır, ayıramazsın. Alevi bizim, sünni bizim cami bizim cemevi bizim'' dedi.
DSP Genel Başkanı Sezer, adaylarını açıklamadan önce İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Ahmet Piriştina'nın partisi hakkındaki sözlerini sinevizyona yansıttı. Konuşma salondakilerce alkışlandı.

İzmir adayları

Zeki Sezer, İzmir'de bazı ilçelerin belediye başkan adaylarını açıkladı. DSP, İzmir'in Konak ilçesinde Erdal İzgi, Dikili'de Nazine Kösten, Aliağa'da Mehmet Urkol, Bayındır'da Mehmet Önder, Bayraklı'da Tekin Akkoyun, Güzelbahçe'de İlhan Pınar, Foça'da Cengiz Uysal, Karaburun'da Ercan Yesari Yiğit, Karşıyaka'da Mehmet Yıldırım, Kemalpaşa'da Zekai Özdengiz, Menderes'te Süleyman Pehlivanoğlu, Çiğli'de Abdurrahman Tekin ve Dikili Çandarlı'da da Mehmet Bayramler ile seçime girecek. Öte yandan, Zeki Sezer, Türkiye Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Fevzi Günaydın ve Esnaf Kefalet Kooperatifleri Başkanı Yılmaz Önal'a da toplantıda parti rozeti taktı.

 

İstanbul Adayları

Buna göre, Beykoz için DSP Beykoz İlçe Başkanı Süha Pekkip, Bayrampaşa için inşaat mühendisi Muharrem Çınar, Beşiktaş için Beşiktaş eski Belediye başkanı Ayfer Atay, Bakırköy için Bakırköy eski Belediye Başkanı Ahmet Bahadırlı, Büyükçekmece için Kumburgaz Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Çorbacıoğlu, Çatalca için Durusu Belde Belediye Başkanı Engin Akman, Esenler için Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, Eyüp için Ali Haydar Civan, Güngören için eczacı Murat Tülü, Kartal için Pendik Kızılay İdare Müdürü Orhan Nurman, Pendik için eğitim danışmanı Şaban Kansu, Silivri için emekli Hakim Tuğgeneral Nursafa Pandar, Sultanbeyli için inşaat mühendisi Hikmet Demircan, Şişli için Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Şile için Avukat Tülay Yıldız ve Ümraniye için mali müşavir Bayram İğdeli aday gösterildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon