Ne para ne arkadaş ille de saç!

Dünya genelinde erkeklerin yaklaşık yüzde 70'i saç dökülme problemi yaşıyor. Uluslararası Saç Cerrahisi Derneği'nin araştırmasına göre, erkeklerin yüzde 60'ı, daha fazla para ya da arkadaş yerine, daha fazla saçının olmasını tercih ediyor.

Yayınlanma: 07.11.2011 - 14:29
Abone Ol google-news

Uluslararası Saç Cerrahisi Derneği (ISHRS) saçların erkekler için önemini ortaya koyan araştırmanın sonuçları açıklandı.

ISHRS'nin yaptığı araştırmada bin 420 kişiden oluşan bir grup erkeğe, "Daha fazla saçınız mı, paranız mı yoksa arkadaşız mı olsun isterdiniz" sorusu yöneltildi. Erkeklerin yüzde 60'ı daha fazla saçı olmasını tercih edeceğini bildirdi. Daha fazla para isteyen erkeklerin oranı yüzde 26'da, daha fazla arkadaşım olsun diyen erkeklerin oranı ise yüzde 14'te kaldı. Bu sonuçlara göre daha fazla para ve daha fazla arkadaş isteyenlerin toplamı bile daha fazla saç isteyenleri geçemedi.

Araştırma sonuçlarını değerlendiren ISHRS Denetleyici Kurulu üyesi Transmed Medikal Direktörü Dr. Melike Külahçı, sonuçların, saçların erkekler için ne derece önemli olduğunu gösterdiğini söyledi. Bununla birlikte dünya genelinde erkeklerin yaklaşık yüzde 70'inin saç dökülme problemi yaşadığını vurgulayan Külahçı, "Ancak sadece yaklaşık yüze 10'u saç nakli yaptırıyor" dedi. Külahçı, gelişen tekniklerle birlikte saç naklinde çok başarılı sonuçlar elde edildiğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler