"Muntazar El Zeydi yalnız değilsin"

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup, Irak'lı gazeteci Muntazar El Zeydi'ye destek amacıyla ABD Büyükelçiliği önüne üzerinde ayakkabı izi yer alan siyah çelenk bıraktı.

Yayınlanma: 20.12.2008 - 12:56
Abone Ol google-news

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup, Selanik Caddesi'nde toplandıktan sonra ABD büyükelçiliğine doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca ''Muntazar El Zeydi yalnız değilsin'', ''Kahrolsin ABD emperyalizmi'', ''Papuçlar kalsın ABD defolsun'' şeklinde slogan atan ve Gençlik Marşı'nı okuyan grup, ABD Büyükeleçiliği'nin karşısına geldiğinde yürüyüş boyunca güvenlik önlemi alan polis tarafından durduruldu.

Burada yapılan açıklamada, Irak'lı gazeteci El Zeydi'nin attığı ayakkabıların ''bütün dünya halklarının içini rahatlattığı'' belirterek, El Zeydi'nin hak ettiği altın madalyayı ileride alacağı iddia edildi.

El Zeydi'nin ''halk kahramanı'' olduğu savunulan açıklamada, ''Irak'ta ve Afganistan'da kurulan kukla rejimler yerle bir olana kadar daha çok El Zeydi, daha çok iş birlikçiye daha çok ayakkabı fırlatacaktır'' denildi.

Eylemciler, açıklamanın ardından gazetecilerin önüne ayakkabı attılar. Dernek üyelerinden bir grup, ABD Büyükelçiliği'nin önüne, üzerinde ayakkabı izi yer alan siyah çelengi bıraktılar.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler