"Ankaralıların parasını tırtıkladın"

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, ''Melih Gökçek'in açıklamalarından ortaya çıkan tek gerçek, Ankaralıların parasının tırtıklandığıdır'' dedi. Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e ''340 milyon doları nereye harcadın?'' diye sordu.

Yayınlanma: 20.12.2008 - 13:27
Abone Ol google-news

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından doğal gaz abonelerinden sayaç bedeli olarak 300 dolar tahsil edildiğinin, bunun 150 dolarının yatırım için harcandığının ortaya çıktığını kaydetti.

Bu yöntemle Ankaralıların cebinden fazladan yaklaşık 100 milyon dolar para alındığını vurgulayan Karayalçın, Ankaralılardan doğal gaz paralarının peşin olarak toplanmasına karşın BOTAŞ'a da ödeme yapılmadığını, belediyenin BOTAŞ'a 500 milyon dolar borçlu olduğunu belirtti.

Karayalçın, ''Gökçek'in, doğal gaz ile ilgili açıklamalarından çıkan tek gerçeğin Ankaralıların parasının tırtıklandığı'' olduğunu, bu miktarın toplam 600 milyon doları bulduğunu söyledi. Ankara'da 1994-2008 yılları arasında belediyenin öz kaynakları kullanılarak yapılan doğal gaz yatırımının ise 260 milyon dolar olduğuna işaret eden Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e ''Geri kalan 340 milyon doları nereye harcadın'' diye sordu.

''14 Nisan Çağdaş Mühendisler Hareketi'' tarafından Ekin Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Yerel Yönetimlerin Sorumlulukları'' konulu söyleşiye de katılan Karayalçın ''Hesabını yaptım. 1994 yılında 1 milyar 900 milyon dolarlık kredi bıraktım. Borç başka kredi başkadır. Bunun 1 milyar doları metroya, 600 milyon doları pis su ve yağmur suyu yatırımlarına, 300 milyon doları da AŞTİ'ye, Altınpark'a, Dikmen Vadisi'ne, Çankaya-Mamak köprüsü, Çayyolu ile Batıkent'in altyapısına ve doğal gazın yaygınlaştırılmasına harcanmıştır. Gökçek, 'Ödemem' diyor. O zaman AŞTİ'yi, metroyu kapatsaydı. Bunlar benim malım değil. Belediye, son 14,5 yılda su, doğal gaz, AŞTİ ve metrodan 20 milyar doların üzerinde gelir elde etmiştir. Bunun yüzde 90'ı gider olarak düşülse bile, geriye kalan miktar 1.9 milyar dolarlık krediyi rahatlıkla ödeyebilirdi'' dedi.

Öte yandan, ''Gökçek'in atıl projeleri''ne değinen Karayalçın, ''Bizim dönemimizde Armada'nın karşısında hayalet gibi duran çelik konstrüksiyon bina, Milli Kütüphane önündeki çadırlar ve Gölbaşı yolu üzerindeki köfteci villaları olmayacak'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler