Türk Eczacılar Birliği MHP'yi ziyaret etti

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile TBMM'deki makamında görüşen Türk Eczacılar Birliği Merkez Heyeti Üyesi ve İstanbul Ecza Kooperatifi Başkanı Sait Yücel, eczacıların 1956'dan beri değişmeyen bir yasaları ve bugüne kadar biriken bir çok sorunları olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 20.12.2008 - 13:45
Abone Ol google-news

Türk Eczacılar Birliği yöneticileri, yarın Ankara'da yapacakları mitinge destek istemek amacıyla MHP grubunu ziyaret etti. 

Hükümetin eczaneleri, tahsildar olarak kullandığını ifade eden Türk Eczacılar Birliği Merkez Heyeti Üyesi ve İstanbul Ecza Kooperatifi Başkanı Sait Yücel, ''Vatandaş muayene olduktan sonra ilaçlarını almak için eczaneye gittiği zaman, eczanede karşısına, muayene parası adı altında ödeme çıkıyor. Devlet, vatandaştan bu parayı almak için bizi kullanıyor. Bu yüzden, bu parayı eczanelerin aldığını düşünen vatandaşla eczacılar arasında sürekli sorun yaşanıyor'' diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı ile Türk Eczacılar Birliği arasında bu konuda protokol yapılmadığını belirten Sait Yücel, uygulamanın sona erdirilmesi için dava açtıklarını kaydetti. Yücel, yarın Ankara'da, yaklaşık 20 bin eczacının katılacağı, ''hükümete uyarı'' mitingi yapacaklarını söyledi.

MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş da bakanlığı döneminde geliştirmek istediği klinik eczacılığının, şimdi uygulanmadığını belirtti.

Hükümetin, iki kişinin ortak eczane açmasına imkan tanıyarak, kendisine yakın kişilerin eczane zinciri kurmasına imkan tanımak istediğini belirten Durmuş, bunun tıbbi olarak, etik olmadığını ifade etti. Durmuş, Türkiye'nin ithal ilaç cenneti haline geldiğini de söyledi.
 

"Haraç toplama yeri"

Oktay Vural ise eczanelerin, derdi olan yurttaşların derdine derman bulmak için gittiği yerler olduğunu ifade ederek, ''Ancak, bugün yürütülen politikalar, hasta-eczacı çatışmasına ve bu da vatandaş ile eczacıların huzursuz olmasına neden olmaktadır'' dedi.

Eczanelerin, devlet adına yurttaştan para tahsil edecek olmasını, Telekom'un aldığı sabit ücret uygulamasına benzeten Vural, ''Bu durum, hasta ile eczacılar arasında gerilim oluşmasına neden olacak'' diye konuştu.

Vural, Hükümetin, sağlık konusundaki yanlış politikalarının bedelini yurttaşların ve eczanelerin ödediğini ifade ederek iktidarın, eczaneleri, ''haraç toplama yerleri'' haline dönüştürdüğünü söyledi.

Eczanelerin sorunlarının hep ötelendiğini, ancak şimdi ötelenemez hale geldiğini dile getiren Vural, ''Ancak, şimdi ümüğünüzü sıkanlardan kurtulma vakti geldi. Sayın Başbakan, 'IMF'ye ümüğümüzü sıktırmayacağız' derken, ümüğünü sıktıkları vatandaşın feryadını yarın, miting meydanında görecek'' dedi.

Oktay Vural, eczacıların sorunlarını dile getirmek amacıyla yarın Ankara'da yapacakları mitinge, MHP Grubu olarak destek vereceklerini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler