Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet, Türkiye'de artık kitap taslağından parasız eğitim isteğine, HES'e direnmekten siyaset dersi vermeye kadar her şeyin 'terör faaliyeti' ve "terör örgütü üyeliği" kapsamına girebilmesini manşetine taşıdı.

Yayınlanma: 09.11.2011 - 07:30
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Bütün muhalifler ‘terör’ torbasına


Türkiye’de artık kitap taslağından parasız eğitim isteğine, HES’e direnmekten siyaset dersi vermeye kadar her şey ‘terör faaliyeti’ ve “terör örgütü üyeliği” kapsamına girebiliyor. Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu; Ergenekon, KCK, HES ve öğrenci davalarını siyasi olarak değerlendirirken eylemlerin modern ceza hukukunda suç oluşturup oluşturmadığı konusunda ortak bir görüş olmadığına dikkat çekiyor.


HÜRRİYET

Yüzbaşının kader anı


6 aylık eğitime geldiği ABD'de otoyolda kaza yapan Yüzbaşı Murat Özkılıç otomobilden önce 3 yaşındaki oğlunu çıkardı. Öğretmen eşini çıkarmaya çalışırken çarpan araç ikisini de sürükledi.


MİLLİYET

Kapısı çalınan hapsi boyluyor


Günlerdir tanklarla vurdukları Humus'a giren Esad'ın askerleri kapı kapı dolaşıp muhalifleri topluyor. Bu arada gösterilerde ölenlerin sayısı 3 bin 500'e yükseldi.


VATAN

ABD şifreyi veriyor


ABD bir ilke imza attı; F-16'ların sır gibi saklanan kaynak kodlarını Türkiye'ye vermeyi kabul etti. F-16'lar Türk yapımı uçuş bilgisayarları ve mühimmat kullanabilecek.


RADİKAL

Hesap sırası işkencecide


12 Eylül darbecileri Evren ve arkadaşlarına yönelik soruşturmanın ardından sıra binlerce tutukluya işkence yapanlara geldi.


AKŞAM

Bütün yaşlılara sigorta


Hükümetten kara gün politikası... Son sayımda Türkiye nüfusunun yaşlandığı ortaya çıktı. Artık her 100 kişiden 7'si 65 yaşın üstünde... 'Maddi zorluk' riskini düşünen Aile Bakanlığı tedbirini aldı. Yaşlılara bakım sigortası geliyor.


SÖZCÜ

Bu mu sizin sağlık reformunuz


İktidar, "Sağlıkta reform yaptık" diye övünüyor ama vatandaşın çektiği çilelerden haberi bile yok. İşte "Bu mu reformunuz" dedirten acı olay. Tekirdağ Çorlu'da yaşayan Muhtalip ve Saadet Akgül Çifti'nin 3 aylık bebekleri Sudenaz, nadir görülen Asfiksi yani boğulma hastası...


HABERTÜRK

Terör gazisi 3.5 yıldır komada


Yüzbaşı Yılmaz Tankül, 9 askerin şehit olduğu PKK saldırısında 3.5 yıl önce komaya girdi. Kızı 'Uyanır' diye başında keman çalıyor.


SABAH

57 gün süren müthiş takip


Polis, banka aracındaki 3 milyon TL'yi gasp edip paranın çoğunu sevgilisiyle yiyen güvenlikçiyi adım adım iz sürerek yakaladı.


POSTA

Çürükler ayıklanacak


Van depreminin ardından gündeme gelen ve inşaatları sıkı denetim altına alan yasada sona gelindi. Çürük bina yapan müteahhit kara listeye girecek ve bir daha Türkiye'nin hiçbir yerinde inşaat yapamayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "İnşaatın başladığı andan bittiği güne kadar müteahhidin ensesinde olacağız" dedi.


BİRGÜN

Acun ile sömürüye var mısın yok musun


Acun'un son yarışması 'O Ses Türkiye', katılımcıların geleceğini, geçmişini ve hatta kişiliğini bile satın alan sözleşmesiyle dikkat çekiyor. İhlal cezasıysa 25 bin avro.


YENİ ŞAFAK

Sakın PKK'yı kullanma


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye lideri Beşşar Esad'ı, babası Hafız Esad gibi PKK'ya destek vermemesi için uyardı. Gül, "Böyle bir tehlikeli oyuna girişmeyeceklerini umuyorum. Girişmemelerini de şiddetle tavsiye ediyorum. Ancak biz konuyu yine de yakından takip ediyoruz" dedi.


ZAMAN

Kadına şiddete karşı okul, çanta, cami, kışla el ele


Kadına yönelik şiddetin son bulması için önemli adımlar atılıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bu amaçla Diyanet, Genelkurmay ve Milli Eğitim Bakanlığı ile mutabakata varıldığını açıkladı. Teknik takip sistemi gibi tedbirlerin yer aldığı kanun taslağı ise bayramdan sonra Bakanlar Kurulu'na sevk edilecek.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler