Ürdün'de El Zeydi'ye destek eylemi

ABD Başkanı George Bush'a ayakkabılarını atarak dünya gündemine oturan Iraklı gazeteci Muntazar El Zeydi için Ürdün'de destek gösterisi yapıldı. 29 yaşındaki Iraklı gazeteci, 14 Aralık'ta Bağdat'ta basın toplantısı sırasında küfrederek pabuçlarını Amerikan liderine fırlatmış, ancak hedefi tutturamamıştı.

Yayınlanma: 20.12.2008 - 14:52
Abone Ol google-news

Ürdün'ün başkenti Amman'da toplanan yüzlerce kişi, Bush karşıtı ve Iraklı gazeteci El Zeydi'yi "kahraman" olarak niteleyen sloganlar attı. Gösteride, ayrıca Bush'un resmi yakıldı.

Bağdat'ta pazar günü düzenlenen basın toplantısı sırasında Bush'a ayakkabılarını fırlatan ve ardından gözaltına alınan El Zeydi, o günden bu yana herhangi bir aile üyesiyle ya da avukatla görüştürülmedi.

El Zeydi, misafir bir devlet başkanına "saldırı girişiminden" yargılanırsa 1 ila 5 yıl, "saldırıdan" yargılanırsa 5 ila 15 yıl hapis cezasına çarptırılabilecek.

29 yaşındaki Iraklı gazeteci, 14 Aralık'ta Bağdat'ta basın toplantısı sırasında küfrederek pabuçlarını Amerikan liderine fırlatmış, ancak hedefi tutturamamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler