Yunanistan'daki olaylara öğrencilerden destek

Yunanistan'daki olayları desteklemek amacıyla Eskişehir'de yürüyüş düzenlemek isteyen DİSK'e bağlı Öğrenci Gençlik Sendikası (Genç-Sen) üyesi öğrenciler ile polis arasında arbede yaşandı.

Yayınlanma: 20.12.2008 - 14:52
Abone Ol google-news

DİSK'e bağlı Öğrenci Gençlik Sendikası (Genç-Sen) üyesi öğrenciler, Yunanistan'daki olayları desteklemek için üç ayrı güzergahtan Porsuk Bulvarı'na geldiler.

Grup, hazırladığı ''Alex kardeşimizdir'' yazılı iki pankartı Porsuk köprüsü üzerine astı. Sendika üyeleri daha sonra köprü üzerinden İsmet İnönü Caddesi'ne yürümek istedi.

Emniyet yetkilileri, önüne geçtikleri grubu tramvay yolunda yürümemeleri konusunda uyardı. Polisin uyarısına rağmen tramvay yolundan yürüyüp caddeye çıkmak isteyen grup ile polisler arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Çevik kuvvet polislerinin köpekli müdahalesiyle dağılan grup, daha sonra caddeye çıkmaktan vazgeçerek, toplu halde Porsuk Çayı kenarından Sakarya Caddesi'ndeki sendika binalarına girdiler. Emniyet güçlerinin olası olaylara karşı, İsmet İnönü Caddesi'nde geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon