Muntazır El Zeydi'ye destek

ABD Başkanı George W. Bush'a ayakkabı fırlatan Iraklı gazeteci Muntazır El Zeydi'ye Antakya Gazeteciler Cemiyeti'nden, Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu'ndan ve Rize'de yerel gazeteye ilan veren bir esnaf'tan destek geldi.

Yayınlanma: 20.12.2008 - 15:24
Abone Ol google-news

Antakya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Ahmet Abdullahoğlu, düzenlediği basın toplantısında, Iraklı gazeteci Muntazır El Zeydi'nin ayakkabı fırlatmasının doğal bir tepki olarak görülmesi gerektiğini belirtti.

Olaydan sonra gözaltına alınan Iraklı gazetecinin hayatından endişe edildiğini ifade eden Abdullahoğlu, ''Binlerce insan ülkesinde aç, susuz ve sokakta yaşamaya terk edildi. Bu gerekçelerle yok olan bir ülkenin basın mensubunun tepkisini haklı buluyoruz ve destek veriyoruz'' dedi.

Abdullahoğlu, hayatından endişe edilen gazetecinin bir an önce serbest bırakılmasını istediklerini kaydetti. Basın açıklamasının ardından ABD aleyhine slogan atan gazeteciler, ayakkabılarını çıkarttı, kamera ve fotoğraf makinelerini bırakarak Iraklı gazeteci Zeydi'ye destek verdi.
 

Kocaeli

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu üyeleri, ABD Başkanı George Bush'a Irak ziyareti sırasında ayakkabı fırlatan Iraklı gazeteci Muntazar El Zeydi'nin serbest bırakılmasını istedi.

Sabri Yalım Parkı'ndaki İnsan Hakları Anıtı önünde toplanan platform üyeleri, yanlarında getirdikleri ayakkabıları Bush'un posterine fırlatarak, gazetecinin gözaltına alınmasını protesto etti.

Topluluk adına açıklama metnini okuyan MAZLUMDER Kocaeli Şubesi üyesi Canan Osman, işgale ve vahşete karşı olan Irak halkının yanında, ABD Başkanı George Bush'a ayakkabı fırlatan Iraklı gazeteci Muntazar El Zeydi'nin destekçileri olduklarını dünyaya ilan ettiklerini bildirdi.
 

Rize

Rize'de bir esnaf, yerel gazeteye verdiği ilanla ABD Başkanı George Bush'a ayakkabılarını fırlatan Iraklı gazeteci Muntasar El Zeydi'yi desteklediğini bildirdi.

Rize'de yayımlanan yerel bir gazeteye tam sayfa ilan veren ve il merkezinde esnaflık yapan Kenan Yelkenci, ilanda, ''Iraklı gazeteci Muntasar El Zeydi'nin bu haklı tepkisini tüm kalbimle destekliyorum'' ifadelerine yer verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler