O sözler çarptılmış...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bakan Bayraktar'a ait olan "Bölgede büyük bir deprem beklenmiyor" sözlerinin bazı internet siteleri tarafından çarpıtıldığı belirtilerek, "Sayın Bakanımızın büyük bir deprem beklenmediği yönündeki sözleri bazı internet siteleri tarafından çarpıtılmıştır" denildi.

Yayınlanma: 10.11.2011 - 16:02
Abone Ol google-news

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın 29 Ekim'de sarfettiği "Büyük depremin olduğu yerde bir daha deprem olmaz. Bugün diyebilirim ki Van merkez ve Erciş en güvenilir bölgedir" sözlerinin bazı internet siteleri tarafından çarpıtıldığına dikkat çekildi.

Açıklamada, "Sayın Bakanımız 5-5.5 şiddetinde küçük depremler olabileceğini defalarca ifade etmiştir. Nitekim Van'da 25 Ekim'de 5.4, 27 Ekim'de 5.2 şiddetinde, 9 Kasım'da ise 5.6 şiddetinde depremler meydana gelmiştir. Sayın Bakanımızın söz konusu basın toplantısında '3 aya kadar bizim hissettiğimiz çok az ve hissetmediğimiz binlerce sarsıntı olur. Onun için burada özellikle ağır hasarlı binalara girilmesin. Yıkık binalara yaklaşılmasın. Bunun dışındaki binalara girilebilir' ifadelerini kullanmıştır. Bunun tersi bir yaklaşım Van halkının tamamını çadırda veya sokakta yaşamaya mahkum etmek olacağı açıktır" denildi.

Açıklamada, Bakan Bayraktar'ın 5.6 şiddetinde bir depremin olmayacağı yönünde bir söz söylemediği ve Bakan'ın büyük bir deprem beklenmediği yönündeki sözlerinin bazı internet siteleri tarafından çarpıtıldığı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler