'Seçimleri birileri gibi cenk gözüyle görmüyoruz'

Eski TBMM Başkanı ve AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç, ''Biz bu seçimleri birilerinin gördüğü gibi savaş gözüyle, cenk gözüyle, kavga gözüyle görmüyoruz'' dedi.

Yayınlanma: 20.12.2008 - 19:10
Abone Ol google-news

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Manisa İl Gençlik Kolları Lokali açılış törenine katıldı. Arınç, burada yaptığı konuşmada, AKP'nin daha 1.5 yıl önce 2 seçmenden birisinin oyunu aldığını belirterek, şunları söyledi:
''Halkımız seçmendir. O dilediğini seçecektir. Elbette ki onun seçtiğine bizim saygı duymamız bekleniyor. Biz demokrasiyi böyle anlıyoruz. Partimize düşen onun önüne en iyi, en beğenilir, 'Hah çok iyi oldu, bende zaten böyle birini arıyordum' diyebileceği adaylar ile çıkmaktır. Bize düşen budur. Halkımıza düşen de kötünün içinden iyisini seçmek marifet değil, iyinin içinden en iyisini seçmek marifettir. Yoksa siyaha karşı herkes beyaz giyecektir. Lekelenmiş, yıpranmış insanlara karşı herkes bir başkasını elbette tercih edecektir. Ama diğer partiler ne kadar özen gösteriyorsa bizim onlardan daha fazla özen göstermemiz lazım ki, herkesin gönül huzuruyla, artık ikisinden birisinin değil, ikisinin birden oyunu vereceği güzel adaylar ile önüne çıkmamız lazımdır.''

Partilerin seçim öncesinde birleşme telaşı içerisinde olduklarını ifade eden Arınç, AKP'yi yıkmak için diğer bütün partiler kendi aralarında bir işbirliği sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Arınç, bu düşünceden seçimde başarı çıkmayacağını belirterek, ''Bire bir, başa baş, dişe diş, adam gibi bir siyasi mücadele yapalım'' dedi. 16 büyükşehir belediyesine de talip olduklarını kaydeden Arınç, Tunceli dahil 81 ilde belediye başkanlığını alacaklarını iddia etti.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı, çarşaflı kadınlara parti rozeti takması sırasında söylediklerinden dolayı desteklediğini belirten Arınç, ''Bütün bayanlara ayrımcılık yapmadan sahip çıkmak gerekirdi. Biz daha önceden böyle yapıyorduk, siz bizi suçluyordunuz. Ama şimdi biz sizi suçlamıyoruz'' diye konuştu.
AKP Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Selman Alkış, Bülent Arınç'a Osmanlı Arması hediye etti. Daha sonra hep birlikte açılış pastası kesildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon