Kitap Fuarı kapılarını açtı

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi- Beylikdüzü'nde, 12-20 Kasım tarihleri arasında düzenlenen İstanbul Kitap Fuarı bugün 30.cu kez, 21. İstanbul Sanat Fuarı-ARTİST ile eş zamanlı olarak açıldı.

Yayınlanma: 12.11.2011 - 17:23
Abone Ol google-news

30. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı kapılarını kitapseverlere açtı.

Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 30. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı kapılarını açtı. Kültür ve Turzim Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katıldığı açılış töreninin ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi.

Cumhuriyet Kitapları'nın 3. salondaki 301 nolu stantta bulunduğu fuar 20 Kasım Pazar gününe kadar ziyaret edilebilir.

30 yıl önce 1982 yılının kasım ayında 28 yayınevinin katıldığı ilk kitap fuarından bugüne milyonlarca okuru, yazarı, yayıncıyı, şairi, editörü, araştırmacıyı, çevirmeni akademisyeni ve yayıncılık sektörünün tüm renklerini bünyesinde toplayan TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı, otuzuncu yılında 'uluslararası' bir kimliği de adına ekledi. 30. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, bugün 12-15 Kasım tarihleri arasında açık kalarak 'Uluslararası Salon' bünyesinde 30'un üzerinde ülkeden yayınevi, telif ajansı ve pek çok ulusal katılıma ev sahipliği yapacak. Dört gün süresince uluslararası salon kapsamında sektörel ve profesyonel 35 etkinlik izlenebilecek.

Onur Yazarı ve Tema

Kitap Fuarları Danışma Kurulunun aldığı kararla Türk Edebiyatı'nın seçkin yazarı Ferit Edgü 30. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 'Onur Yazarı' olarak belirlendi. Fuar süresince Ferit Edgü'nün eserleri ve yazın yaşamı üzerine söyleşi, panel gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek; çalışmalarından ve yaşamından kesitlerden oluşan özel bir sergi kitapseverlerle buluşacak.Fuarın bu yılki teması ise, 'Umut: Düş mü? Gerçek mi?'.

İstanbul Kitap Fuarı, 30. yılında umuda çağrı yaparak bu tema çerçevesinde yurt dışından çok değerli yazarları konuk edecek. Fuar hafta içi günlerde öğrenci ve okulların fuarı daha rahat gezebilmeleri için kapılarını bir saat erken açacak. Hafta içi 10.00-19.00 saatleri arasında, hafta sonu ise 11.00-20.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek. Fuar, kapanış günü olan 20 Kasım Pazar akşamı ise 19.00'da sona erecek. Yurt içi ve yurt dışından 600'e yakın yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenecek 30. İstanbul Kitap Fuarı, 21. İstanbul Sanat Fuarı-ARTİST 2011 ile eş zamanlı gerçekleştirilecek


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler