Hava sıcaklıkları daha da düşecek

Yurt genelinde hava sıcaklığı yağışlarla birlikte 3 ila 5 derece azalacak, sabah ve gece saatlerinde yurdun doğu kesimlerinde ise buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis bekleniyor.

Yayınlanma: 21.12.2008 - 08:06
Abone Ol google-news

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden elde edilen bilgilere göre, yurdun büyük bir bölümünde yağış görülecek. Yağışların, Batı Akdeniz kıyılarında (Antalya, Alanya, Kemer, Kumluca, Finike ve Kaş) kuvvetli olması tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yurdun doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis bekleniyor. Yurt genelinde hava sıcaklığı da 3 ila 5 derece azalacak.
 

Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Ege: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile zamanla bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Batı Akdeniz kıyılarında (Antalya, Alanya, Kemer, Kumluca, Finike ve Kaş) kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı zamanla çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek.Yağışlar; yağmur, bölgenin kuzey ve doğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve hafif kar şeklinde olacak.

Batı Karadeniz: Parçalı çok bulutlu ve yağışlı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur, bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı zamanla çok bulutlu, Orta Karadeniz ile zamanla Giresun, Trabzon ve Gümüşhane çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, iç kesimlerin yükseklerinde hafif olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin kuzeyinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek. Yağışlar yağmur, yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Doğu Anadolu: Parçalı zamanla çok bulutlu, güney ve batısı yağışlı geçecek. Yağışlar; karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgede gece yaşanan en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 18, Kars, Ardahan ve Ağrı'da 16, Iğdır'da 8 ve Erzincan'da 6 derece ölçüldü.
Kent merkezlerinde yapılan son ölçümlere göre ise kar kalınlıkları Erzurum'da 15, Ağrı'da 14, Kars'ta 3 ve Ardahan'da 2 santimetre oldu.

Bölgede etkili olan soğuk hava nedeniyle Erzurum, Ardahan ve Kars'ta birçok evin su şebekesi dondu. Ardahan'da, Aktaş ve Çıldır gölleri ile Kura Nehri'nin üzerinde buz tabakası oluştu.

Meteoroloji yetkilileri, bölgede 22 Aralık akşamı başlayacak olan kar yağışının 25 Aralık'a kadar etkisini sürdüreceğini belirtti. Yağışlı hava ile birlikte bölgede hava sıcaklıklarının 7-8 derece artacağını kaydeden yetkililer, yollarda oluşacak kar ve buzlanmaya karşı vatandaşları uyardı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler