Noel ekonomiyi canlandırmaya yetmedi

Noel kutlamalarının İngiltere'de ekonomiyi canlandıracağı umudu boşa çıkıyor. İngiltere'de Noel'den önceki bu son hafta sonunda yapılan satışların mağazalara getirisinin 6 milyar sterlin (yaklaşık 13,5 milyar YTL) olacağı tahmin ediliyor. Bu sıcak paranın ise durumu kritik olan yüzlerce mağazayı iflastan kurtarmaya yetmeyebileceği belirtiliyor.

Yayınlanma: 21.12.2008 - 09:05
Abone Ol google-news

İngiltere'de uzmanlar, Noel satışları sayesinde sektöre giren 6 milyar sterlinlik (yaklaşık 13,5 milyar YTL)  sıcak paranın da pek çok mağazayı kurtarmaya yetmeyeceği, yüzlerce mağazanın ''kritik sınırda'' olduğu ve iflas noktasına doğru sürüklendiği uyarısında bulundu.

İndirimlerin de etkisiyle dün bütün alışveriş merkezlerinin dolup taştığını, ancak bunun aylardır satış yapamayan mağazaları kurtarmaya yetmeyeceğini yazan Sunday Telegraph Gazetesi, umudunu Noel alışverişlerine bağlayan mağazaların önümüzdeki günlerde yeniden zor duruma düşmesinin kaçınılmaz göründüğünü savundu.

Gazete, çok sayıda süpermarket ve mağazanın İngiltere tarihinde ilk kez Noel günü ertesinde kapılarını açık tutmaya hazırlandığını kaydetti.

İngiltere Dükkan ve Mağazalar Birliği Başkanı John Dean, dükkan ve mağazaların ellerindeki stoku eritmek ve nakit elde etmek için başka çare bulamadıklarını, kimsenin evinden çıkmamasının gelenek haline geldiği Noel'in ertesi günü kapılarını açmak zorunda kalmalarının İngiliz ticaret ve sosyal hayatında önemli bir değişiklik olduğunu, bunun kendilerini mutsuz ettiğini söyledi.

Bu arada, Visa Europe adlı kredi kartı kuruluşunun sözcüsü, dünün en yoğun saatlerinde İngiltere'de işlem sayısının her bir saniyede 700'e kadar yükseldiğini açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler