"Gerçekten kötü bir yıl"

IMF Başkanı Strauss-Kahn, IMF'nin, 2009 dünya büyüme projeksiyonunu Ocak ayında yeniden düşüreceğini bildirirken, 2009 yılından "gerçekten kötü bir yıl" olarak sözetti. Hükümetlerden dünya ekonomisinin canlandırılmasını isteyen Strauss-Kahn, bu konuda "gerçek bir fark" yapılabilmesi için 1.2 trilyon dolarlık bir harcamanın gerekeceğini de söyledi.

Yayınlanma: 21.12.2008 - 09:18
Abone Ol google-news

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, BBC Radio 4 ile yaptığı söyleşide IMF'nin, dünya büyüme projeksiyonunu yeniden düşüreceğini açıkladı. Dünya ekonomik büyümeyi teşvik etmek amacıyla hükümetlerin daha çok harcama yapması gerekeceğini ifade eden Strauss-Kahn, geçen ay G20 grubunca alınan önlemlerin yeterli olmamasından korktuğunu da söyledi.

IMF'nin 2009 dünya büyüme tahmini düşürdüğünü anımsatan Strauss-Kahn, IMF'nin Ocak ayında açıklayacağı yeni projeksiyonun daha da düşük olacağını kaydetti. Strauss Kahn, 2009 yılından "gerçekten kötü bir yıl" olarak sözederken "Zaten çok kara olan tahminimizin eğer yeterli mali teşvik uygulanmasa daha da kara olmasından özellikle endişe duyuyorum" dedi.

Strauss-Kahn, gerçekten bir fark yaratılabilmesi için dünyanın GSYİH'sının yüzde 2'sine eşit 1.2 trilyon dolar tutarında bir harcamanın yapılması gerekeceğini vurguladı. Sosyal kargaşa sorunun medya tarafından vurgulandığını ve bunu anlayabildiğimi de ifade eden IMF Başkanı, ancak bunun sadece sorunun bir parçası oluşturduğunu belirterek "Sorun, tüm toplumun acı çekecek olmasıdır" diye konuştu.

BBC de, IMF'nin geçen Kasım ayında dünya ekonomik büyüme tahminini yüzde 3'dan yüzde 2.2'ye düşürdüğünü anımsattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler