Ünlü gitarist yeniden İstanbul'da

17 Grammy'li caz gitaristi Pat Metheny 30 Kasım ve 1 Aralık tarihlerinde CRR'de konser verecek.

Yayınlanma: 15.11.2011 - 13:24
Abone Ol google-news

Geçen günlerde ''What's It All About'' adlı bir solo gitar albümü yayınlayan Metheny, üçlüsü Larry Grenadier, Bill Steawert ve 42 telli pikasso gitarıyla sahne alacak.

Albüm kayıtları, tüm dünyada 20 milyonun üzerinde satan ünlü müzisyen 7 yıl aradan sonra ilk kez İstanbullu seyircisiyle buluşacak.

Kariyerine kadim dostu piyanist Lyle Mays'le beraber oluşturduğu grubuyla başlayan Metheny, bu grupla kaydettiği Offramp, Travers, First Circle gibi albümler başta olmak üzere arka arkaya 7 tane Grammy ödülü alarak rekor kırdı.

Müzikal kariyeri boyunca 33 kez Grammy Ödülü'ne aday olarak gösterilen sanatçı, bu ödüllerin 17'sini aldı. David Bowie ile yaptığı ''The Falcon and The Snowman'' adlı soundtrack çalışmasından çıkan ''This is Not America'' adlı single, Metheny'i dünyaca tanınan bir star haline getirdi.

Çok önemli bir doğaçlama ustası olan Metheny, Ornette Coleman ile beraber 1985 yılında çıkardığı ''Song X'' adlı albüm ile caz camiasının dikkatini çekmişti. Ayrıca kariyerinde Derek Baile, Jim Hall gibi pek çok saygı duyduğu ustasını da unutmayan Metheny, farklı tarzlarda yaptığı çalışmalarla da çok yönlü bir gitarist olduğunu gösterdi.

Modern caz dünyasının en yetenekli piyanistlerinden biri olan Brad Mehldau'yla kaydettikleri albümler ve Metheny'nin bu kayıtlarda kullandığı Kanadalı Linda Manzer tarafından Metheny için özel üretilen 42 telli pikasso gitarıyla çıkardığı tonlar, tüm müzik severlerin dikkatini çekti. Tam bir enstrüman delisi olan Metheny, yine geçmişte yorumladığı deneysel besteci Reich'ın ''Electric Counterpoint'' adlı eseri gibi deneysel bir çalışmaya el atıp ve çoğunu kendi ürettiği enstrümanlarla 2009 yılında ''Orchestration'' albümünü kaydetti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler