Topbaş, yeniden aday

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul ve Kocaeli Büyükşehir Belediyelerinin başkan adaylarını açıkladı. AKP, yerel seçimlere mevcut başkanlarla girecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Kocaeli Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu AKP'nin yerel seçimlerdeki adayları.

Yayınlanma: 21.12.2008 - 12:26
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda yaptığı konuşmada, AKP İstanbul ve Kocaeli Büyükşehir belediye başkan adaylarını açıkladı.

Buna göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı yeniden Kadir Topbaş, Kocaeli Belediye Başkan Adayı da yeniden İbrahim Karaosmanoğlu oldu. Başbakan Erdoğan, en geç 15 Ocak'a kadar tüm adayların açıklanacağını sözlerine ekledi.   

Başbakan Erdoğan, önümüzdeki günlerde de kalan 11 büyükşehir belediye başkan adayını açıklayacaklarını bildirdi. Kamuoyu araştırmalarını tekrardan değerlendirmeye alacaklarını ve bunların sonucuna göre önümüzdeki hafta diğer adayları açıklayacaklarını belirten Erdoğan, bu arada iyi belediye başkan adaylarından yeniden göreve devam edecekleri açıklayacaklarını, değerlendirmesi devam edenleri de tekrar analize alarak isabet yüzdelerini artırmak istediklerini söyledi.
 

Başbakan Erdoğan, futbol oynadığını dönemde hocasının ''Sahaya 11 kişi sürüyorum. Kadrom 25 kişi. Ben 12 kişiyi seçemem. Kendime göre takdir kullanarak 11 kişiyi seçiyorum'' dediğini hatırlatarak, şunları kaydetti:
''Siyaset sadece belediye başkanı, belediye meclis üyesi, il genel meclis üyesi ya da milletvekili olmak değil. Siyaset aynı zamanda teşkilatımız kademeleri içinde yer almaktır. Birçok yerde, birçok arkadaşımızın müracaatları var. Hepsi bizim, değerli, saygın. Ama biz bir arkadaşımızda karar kılacağız. O zaman diğer arkadaşlar küsüp gitmesin. Diğer arkadaşımız küsüp giderse, siyaseti anlamamak olarak görürüm. Eğer bu arkadaşlar gelip seçim komisyon merkezine derse ki 'Hayırlı olsun, bana ne düşüyor. Ben ne yapabilirim' o zaman alkışlanır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler