"TBMM harekete geçmeli"

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, kredi kart borçlarının yeniden yapılandırılması amacıyla başlatılan "Taksitle ölmeyelim, taksitle ödeyelim" kampanyasını değerlendirerek, "Toplumsal felaketin önlenmesi için TBMM harekete geçmelidir" dedi.

Yayınlanma: 21.12.2008 - 12:58
Abone Ol google-news

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, şu anda 15 milyon civarında yurttaşın cebinde, 40 milyon kredi kartı bulunduğunu belirtti. Kaya, küresel ekonomik krize karşı siyasi iktidar tarafından cansuyu kredisi, vergi borçlarının yeniden yapılandırılması ve benzeri çeşitli önlemler alındığını ancak kredi kart borcu altında can çekişen tüketicinin önlemler paketinde yer bulamadığını dile getirdi.

Türkiye'nin 11 ayrı noktasında "taksitle ölmeyelim, taksitle ödeyelim" başlıklı bir imza kampanyası başlatıldığını belirten Kaya, "Kampanya kapsamında gerek kentlerde kurulacak imza standlarında toplanacak ıslak imzalar ve gerekse http://kredikarti.tuketiciler.org adresinde toplanacak elektronik imzalar, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Devlet Bakanı Nazım Ekren'e iletilecek, Öte yandan, milletvekilleri bilgilendirilerek bu konudaki talebin yaşama geçmesi için çalışma yapılacaktır" dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler