Baştürk, mezarı başında anıldı

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonları (DİSK) ve Genel-İş Sendikası eski Genel Başkanı ve İstanbul ve Yozgat eski Milletvekili Abdullah Baştürk, ölümünün 17. yılında mezarının başında anıldı.

Yayınlanma: 21.12.2008 - 13:22
Abone Ol google-news

Geçirdiği rahatsızlık sonucu 21 Aralık 1991 tarihinde yaşama veda eden Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonları (DİSK) ve Genel-İş Sendikası eski Genel Başkanı ve İstanbul ve Yozgat eski Milletvekili Abdullah Baştürk için bugün Zincirlikuyu Mezarlığı'nda bir anma töreni düzenlendi. Anma törenine Baştürk'ün ailesi, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, sendikacılar, sivil toplum örgüt temsilcileri ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül katıldı.
 

Baştürk'ün özgeçmişi

Abdullah Baştürk, Yalova'nın Güney Köyü'nde doğdu. Ortaokulu maddi güçlükler nedeniyle yarıda bıraktı, işçiliğe başladı. 1961 Yılında İstanbul Belediyesi Fen İşleri Sendikası'na üye oldu ve ilk genel kurulunda genel sekreterliğe seçildi. Bu sendikanın adı daha sonra İstanbul Belediye İşçileri Sendikası olarak değiştirildi. Baştürk'ün genel sekreteri olduğu sendika 1962'de milli tipe dönüştürüldü; adı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri (Genel-İş) Sendikası olarak değiştirildi.
Genel-İş'in kurucuları arasında olan Baştürk, Kasım 1962'de yapılan Genel Kurulda Genel-İş'in Genel Başkanlığına, 1964'de Türk-İş Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Baştürk, 1973 seçimlerinde CHP'den Milletvekilli oldu. Aralık 1977'de yapılan DİSK 6. Genel Kurulu'nda DİSK Genel Başkanlığı'na ve PSI Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 21 Aralık 1991 günü geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşama veda etti


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler