'Poşu davası'nda yine tahliye yok

Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Cihan Kırmızıgül (22), Kağıthane'de bir markete düzenlenen molotoflu saldırıya katıldığı iddiasıyla 22 aydır tutuklu yargılandığı davada bugün de tahliye edilmedi.

Yayınlanma: 16.11.2011 - 18:42
Abone Ol google-news

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın altıncı oturumunda Cihan’ı gözaltına alan ve gizli tanık teşhisini yaptıran polisler tanık olarak dinlendi. Mahkeme Başkanı, polis memuru Halil Kuloğlu’na “Gizli tanık, ‘emniyette teşhis ettiğim bu kişi değildi’ dedi. Teşhiş edilen bu sanık mı?” diye sordu. Kuloğlu da “Çok zaman geçti. İmza attığım tutanak doğrudur. İmzamı inkar edecek değilim. Sanığı hatırlamıyorum” dedi. Erkan Güneş ise aradan zaman geçtiği için teşhis işlemini hatırlamadığını, teşhisle ilgili savcının yazılı talimatının olup olmadığını bilmediğini belirtti. Yakalama tutanağında imzasının olan Günay Altun, “Olay yerinde geldiğimde şahsı yakalamışlardı” dedi.

Tutanağa neden imza attığı sorulunca da “uygulama böyle” yanıtını verdi. Soner Ergezer ise Cihan’ın BİM markete molotof attığını söyledi. Cihan’ın avukatı Suat Eren, polise “olay tutanağında neden böyle bir ifade yok” diye sordu. Ergezer ise “Olay tutanağı polis merkezinde yazıldı. Atlamış olabilirim. Tutanağı diğer arkadaş yazdı ben de imzaladım” diye konuştu.

“Beni döven polisler”

Cihan Kırmızıgül ise polislerin yalan söylediklerini belirterek, “Polis Erkan Güneş, beni sorguya çeken polisti. Odaya elinde bir çay ve sigarayla geldi. Olayı anlattım beni tehdit etti. Amir Günay Altun ise yüzüme tekme atan polis. Çağlayan Karakolu’nun kamera kayıtlarına bakın” dedi. Avukatı Sait Tanrıverdi de “Olay yakalama tutanağı sahte. Polisler bu tutanağı sonradan düzenlediklerini söylüyor. Tutanakta yazdıklarıyla söyledikleri birbirini tutmuyor. Aleyhe tek delil olay tutanağı. Polisler, fezlekeyi düzenleyen savcının yardımcıları. Burada tanık olarak dinlenmeleri de usule aykırı” dedi.

Bu kez ceza istendi

Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta, geçen celse Cihan için beraat ve tahliye isteyen Savcı Mustafa Çavuşoğlu’nun mütalaasını kabul etmediğini belirtti. Savcı Usta, Cihan’ın molotoflu eyleme katıldığının tutanaklarda imzası olan polislerin beyanlarından anlaşıldığını ifade ederek, “PKK terör örgütü üyesi olmak, mala zarar vermek ve patlayıcı maddelerin izinsiz nakletmek” suçların 45 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Dava, 9 Aralık’a ertelendi.

Babası tepki gösterdi

Cihan’ın babası Vahap Kırmızıgül, savcının ceza istemine tepki göstererk, “Tüm duruşmalarda savcı değişiyor. Biri beraat etsin diyor, biri cezalandırılsın diyor. Bunlar ayrı fakültelerde mi okuyor. Hukuk bir midir değil midir?” diye sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler