Mahkeme, Adli Tıp raporunu 'yok saydı'

Babası ölünce annesiyle evlenen amcası tarafından defalarca tecavüze uğrayan küçük bir kız için, İstanbul Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Dairesi’nin verdiği ‘Ruh ve beden sağlığı bozulmamıştır’ raporu mahkemece dikkate alınmadı. Mahkeme söz konusu kişiyi 27 yıl hapis cezasına çarptırdı. Aynı kurum, Vakit Gazetesi eski yazarı Hüseyin Üzmez’in cezaevinden çıkmasını sağlayan rapora imza atmıştı.

Yayınlanma: 21.12.2008 - 17:41
Abone Ol google-news

Vakit Gazetesi eski yazarı Hüseyin Üzmez’in cezaevinden çıkmasını sağlayan rapora imza atan İstanbul Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Dairesi’nin, babası ölünce annesiyle evlenen amcası tarafından defalarca tecavüze uğrayan küçük bir kız için de verdiği ‘Ruh ve beden sağlığı bozulmamıştır’ raporu mahkemece dikkate alınmadı.

Mahkeme heyeti, rapora rağmen indirime gitmeyip, sanığı 27 yıl hapis cezasına çarptırdı.
İzmir Buca’da meydana gelen olayda; ağabeyi ölünce 3 çocuk annesi yengesi G.I. ile evlenen M.I’nin 12 yaşındaki yeğeni C.I’ya 4 kere tecavüz ettiğinin belirlenmesi üzerine tutuklanarak hakkında dava açıldı. İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada savunma yapan M.I. “Sarhoştum, eşim zannedip, yatağa götürüp, elbiselerini çıkarıp cinsel ilişkiye girdik” iddiasında bulundu. Psikolog gözetiminde ifade veren ve olayın ardından Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na (SHÇEK) ait bir yurtta korumaya alınan C.I., amcasının defalarca kendisine tecavüz ettiğini anlatarak, şikayetçi olduğunu söyledi.

Dava devam ederken İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nden gelen ‘Anksiyete ve korkusu nedeniyle konuşma miktarının azaldığı, cinsel travma nedeniyle depresyon, anksiyete bozukluğu oluştuğu, beden ve ruh sağlığının bozulduğu’ yolundaki rapor dosyaya konuldu. Mahkeme heyeti bu raporla birlikte dosyayı İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan yeni bir rapor alınması için gönderdi. Dosyayı inceleyen İstanbul Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Dairesi 29 Ocak 2007 tarihindeki raporunda, mağdura ilk raporu veren hastanenin evrağının kaybolduğunu belirterek, yapılan muayenede ‘Ruh ve beden sağlığının bozulmadığının’ anlaşıldığını kaydetti.

Mahkeme heyeti son celsede, cumhuriyet savcısının talebi doğrultusunda Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Dairesi’nin verdiği ‘Ruh ve beden salığı bozulmamıştır’ raporuna dikkate almayarak sanığı 27 yıl hapis cezasına çarptırdı. 
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler