Iraklı gazeteci kendisini dövenlere dava açtı

ABD Başkanı George W. Bush'a ayakkabı fırlatarak Irak'ta 'kahraman' ilan edilen gazeteci, gözaltına alındıktan sonra kendisini dövdükleri gerekçesiyle güvenlik görevlilerine dava açtı. Iraklı gazetecinin vücudunda dayak izleri bulunduğu, bir dişinin kırıldığı ve gözünün yaralandığı raporla sabitlendi.

Yayınlanma: 21.12.2008 - 20:14
Abone Ol google-news

ABD Başkanı George W. Bush'a ayakkabı fırlatan Iraklı gazeteci, gözaltında olduğu süre boyunca kendisini dövdükleri gerekçesiyle güvenlik görevlilerine dava açtı.

Başkan Bush'a 14 Aralık'ta Bağdat'taki basın toplantısında ayakkabılarını fırlatmasıyla dünya çapında meşhur olan gazeteci Muntazar El Zeydi'nin avukatı Diya El Saadi, cezaevinde bulunan gazetecinin kendisine şiddet uygulayanlardan davacı olduğunu belirterek, bu kişilerin Irak başbakanlığına bağlı basın merkezinin güvenliği için çalıştıklarını kaydetti.

29 yaşındaki müvekkilinin vücudunda dayak izleri bulunduğunu, bir dişinin kırıldığını ve gözünün yaralandığını belirten avukat, bunları aldıkları iki raporla belgelediklerini söyledi. Bazı kaynaklar ise, dövülen gazetecinin bir kaburgasının kırıldığını ve bacağından sakatlandığını iddia etmişti.

El Saadi, müvekkiline gözaltı sırasında şiddet uygulandığını, cezaevine nakledildikten sonra dövülmediğini belirtti. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler