"Kuzu kuzu bedelliye geldiler"

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Erdoğan'ın "Ben şahsen böyle bir sorumluluğun altına Tayyip Erdoğan olarak giremem. Çünkü, parası olan var olmayan var" sözlerini anımsatarak Erdoğan'ın bedelli askerlik konusunda büyük bir dönüş yaptığını söyledi.

Yayınlanma: 18.11.2011 - 14:49
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın, bugün, CHP'ye yönelik ''İçine düştükleri yemin krizinin ezikliğini yaşıyorlar'' dediğini anımsattı.

''Elitaş yalan söylüyor'' diyen Hamzaçebi, Elitaş'a, ''Perde arkasında ne varsa bunları açıklasın'' çağrısında bulundu.

O görüşmelerde bulunduğunu ancak, Elitaş'ın görüşmelerde olmadığını söyleyen Hamzaçebi, ''Ona rağmen perde arkasında bazı görüşmeler olduğunu ifade ediyor. Sayın Elitaş; ne biliyorsanız, perde arkasında ne varsa açıklayın. Eğer açıklamazsanız, Sayın Başbakan'ın kendisine iftira atıldığını zannettiği zamanlarda miting meydanlarında kullandığı, bizim kullanmaktan kaçındığımız kelimelerle cevap vermek zorunda kalabilirim'' diye konuştu.

Bedelli askerlik

Başbakan Erdoğan'ın ''bedelli askerlik konusunda büyük bir dönüş yaptığını'' ve ''bedelli askerlik çizgisine kuzu kuzu geldiğini'' söyleyen Hamzaçebi, ''Bu sözümden Sayın Elitaş alınganlık göstermiş. O halde değiştiriyorum; tıpış tıpış geldiler'' dedi.

Elitaş'ın ''tükürdüklerini yaladılar, Meclise geldiler, diz çöktüler, yemin etiler'' dediğini de anımsatan Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın 17 Mart'ta ''Bizim şu anda gündemimizde böyle bir konu yok. Ben şahsen böyle bir sorumluluğun altına Tayyip Erdoğan olarak giremem. Çünkü, parası olan var olmayan var. Parası olan bastıracak parayı askerlikten kurtulacak, parası olmayan gidecek askerlik yapacak. Gerekiyorsa, biz bunu anayasa paketinin içine koyarız, referanduma götürürüz'' dediğini aktardı.

Hamzaçebi, ''Sayın Elitaş, bu açıklamaya baksın. Tükürdüğünü yalamak tam anlamıyla budur'' ifadesini kullandı.

 

Daha aşağı yaş sınırı doğru görünmüyor

Soruları da yanıtlayan CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, bedelli askerlikle ilgili görüşlerini muhafaza ettiklerini, 1983'den önce doğmuş olanlar ile parası olmayanların da bu olanaktan yararlanmasını istediklerini söyledi. Hamzaçebi, bu konuları tasarının görüşülmesi sırasında TBMM'de gündeme getireceklerini bildirdi.

Hamzaçebi, TSK'nın terörle mücadele gibi önemli bir görevi yürütürken daha aşağı bir yaş sınırının çok doğru görünmediğini ifade etti.

Elitaş ile basın karşısında bir araya gelip karşılıklı iddialarını ortaya koyabileceklerini söyleyen Hamzaçebi, bunun bir ''düello olarak değerlendirilmemesi gerektiğini'' belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın Time Dergisine kapak olmasıyla ilgili bir soru üzerine ise Hamzaçebi, ''Olabilir. Bunu önemli buluruz. Bunu küçümsemek gibi düşüncemiz olamaz ama bu, Türkiye'nin yönetimindeki yanlışlıkları bir kenara bırakmamız demek olamaz. Sanıyorum orada yargı ve basın üzerindeki baskılar ayrıca zikrediliyor'' görüşünü ifade etti.

Bedelli askerlikten gelecek paranın deprem yaralarının sarılması için kullanılabileceğini bildiren Hamzaçebi, bir başka soru üzerine, ''CHP'de sorun var'' şeklinde kimsenin bir şey düşünmemesi gerektiğini söyledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler