CHP'ye sosyalist destek

Yerel seçimler öncesi CHP'ye, sosyalist kesimden destek geldi. ÖDP'nin kurucularından Yıldırım Kaya, yaklaşık bin kişiyle önümüzdeki günlerde CHP'ye katılacak. Kaya'nın, CHP'nin Kırşehir'den belediye başkan adayı olması gündemde.

Yayınlanma: 22.12.2008 - 07:47
Abone Ol google-news

ÖDP'de Örgütlenmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yapan sendikacı, Yıldırım Kaya CHP saflarına geçmeye hazırlanıyor. Kaya ile birlikte, CHP'ye bine yakın yurttaşın katılımı gündemde. Yıldırım Kaya'nın, CHP'nin Kırşehir Belediye Başkan adayı olarak yerel seçimlere girmesi bekleniyor.

2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Kırşehir'den aday olan ancak soldaki bölünmüşlük nedeniyle seçimleri az bir farkla kaybeden Kaya, CHP çatısı altında sağlanacak sol birlikteliğin yerel seçimlerde büyük avantaj sağlayacağını söyledi.

Kaya, "CHP'den adaylığımıza evet dendiğinde geniş bir etki alanı yaratılacak. Kırşehir'in her kesimi bu konuda çok ciddi bir bekleyiş içinde" dedi. Kırşehir halkının 15 yıldır sol yönetime hasret kaldığını ifade eden Kaya, "Kırşehir solsuz kaldı, soluksuz kaldı. Sadece Kırşehir değil, Konya, Karaman, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Amasya, Yozgat ve Kırıkkale bunların tamamında sağ iktidarlar egemen. Kırşehir bir örnek model olacak" diye konuştu.

Kaya, CHP'ye katılım sürecine ilişkin ise şöyle konuştu: "Biz bu çalışmayı 28 Mart 2004'ten beri devam ettirdik. Daha sonra partilerle ortak değerlendirmeler yaptık. Daha sonra Kırşehir'de sol ortak hareket etme konusunu gündeme getirdi ve tartışmaya açtı. Bugün gelinen noktada Murat Karayalçın'ın adaylığından, Ercan Karakaş'ın CHP'ye katılmasına kadar geniş bir yelpaze ve Yılmaz Büyükerşen tartışmaları bunlar önemli gelişmeler. Benim CHP'li olmamla ilgili bayramdan önce 500 kişilik bir liste oluşmuştu. Benimle birlikte katılacaklar. Şimdi bu sayı binin üzerinde. Burada, diş hekiminden avukatına her meslek grubundan ve her kesimden insan var. Biz bir taban hareketi başlattık. Kırşehir şu anda AKP'li bir belediyeden kurtulma iddiasını taşımaktadır. Ben Kırşehir'de iddialıyım, kardelen zor koşullarda çıkar biz de zor koşullarda mücadele için yola çıktık. Ben sosyalist kökenli bir siyasetçiyim. ÖDP'yi kuran ekipte yer aldım ve Genel Başkan Yardımcılığını yaptım. Şu anda CHP ile birlikte yan yana omuz omuza bir mücadele yürütülmesi gerektiğine inanıyorum. Sosyal demokratlarla birlikte halk kendi iktidarını kurmalı. Bizim mücadelemiz bu yönde. Bunun için CHP ile birlikte bu sürecin başarıya taşınacağına inanıyorum."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler