"Pişman değilim, yine yaparım"

ABD Başkanı George W. Bush'a ayakkabılarını fırlattığı için tutuklanan Iraklı gazetecinin ağabeyi Uday Zeydi yaptığı açıklamada Muntazar Zeydi'nin "Yaptığımdan pişman değilim, yine yaparım'' dediğini açıkladı. 31 Aralık çarşamba günü yargılanmaya başlayacak El Zeydi'nin hapis cezasına çarptırılabileceği belirtiliyor.

Yayınlanma: 22.12.2008 - 08:25
Abone Ol google-news

ABD Başkanı George W. Bush'a ayakkabılarını fırlattığı için tutuklanan Iraklı gazeteci Muntazar Zeydi'nin, ''Yaptığımdan pişman değilim, yine yaparım'' dediği belirtildi.

Gazetecinin ağabeyi Uday Zeydi, Associated Press ajansına telefonla yaptığı açıklamada, ''Bana yaptığından pişman olmadığını, yine yapabileceğini söyledi'' dedi.

Kardeşinin cezaevinde işkence gördükten sonra özür mektubu yazmaya zorlandığını iddia eden Uday, Muntazar'ı cezaevinde ziyaret ettiğinde bir dişinin olmadığını ve kulaklarında sigara yanığı izleri gördüğünü belirtti. Uday, ayrıca kardeşinin kendisine, cezaevi görevlilerinin çıplakken üzerine soğuk su döktüklerini söylediğini kaydetti.

Uday, ''Başbakan, kardeşimin işkence görmediğini ve görmeyeceğini söylediği anda güvenlik yetkilileri ona işkence ediyordu. Dün onu gördüğümde yüzünde ve vücudunda yaralar vardı. Basın toplantısının yapıldığı salondan çıkartılırken demir çubuk kullandıklarını söyledi. Bağırmaya başladığını ve toplantıdaki herkesin sesini duyduğunu düşündüğünü söyledi'' dedi.

Irak başbakanlık bürosundan geçen hafta yapılan açıklamada, Muntazar'ın özür mektubu yazdığı ve Başbakan Nuri El Maliki'den affedilmesini istediği kaydedilmişti.

Bu arada, Maliki, başbakanlığın internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, gazeteci Zeydi'nin özür mektubunda, "bilinen bir teröristin kendisini eylem için ikna ettiğini" yazdığını belirtti.

 

Gazetecinin davası

Iraklı Yargıç Diya el Kenani, ABD Başkanı George Bush'a ayakkabılarını fırlatan Muntazar El Zeydi'nin soruşturmanın sona erdiğini ve dosyanın Irak Merkez Ceza Mahkemesi'ne gönderildiğini, davanın bu mahkemede 31 Aralık çarşamba günü başlayacağını belirtti.

El Zeydi, misafir bir devlet başkanına "saldırı girişiminden" yargılanırsa 1 ila 5 yıl, "saldırıdan" yargılanırsa 5 ila 15 yıl hapis cezasına çarptırılabilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon