Yalova'da deprem tatbikatı

Yalova'da ''Enkaz Altı Arama Kurtarma ve Medikal Müdahale Tatbikatı'' düzenlendi. Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu Eğitim ve Tatbikat Sahası'ndaki tatbikata, K-77 Yalova Arama Kurtarma Derneği, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanlığı arama kurtarma ekipleri katıldı.

Yayınlanma: 22.12.2008 - 09:39
Abone Ol google-news

Yalova'da, senaryo gereği deprem sonrası enkaz altında arama ve kurtarma çalışmaları ile ilk medikal müdahalenin yapıldığı tatbikat, başarıyla sonuçlandı.

K-77 Yalova Arama Kurtarma Derneği Başkanı Adem Demirel, tatbikatın, afete hazırlık aşamasında gönüllüler ile kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı ekiplerin entegrasyonunu sağlamak amacıyla düzenlendiğini belirtti. Tatbikatta ekipler arasındaki uyum ve gösterilen başarıdan çok memnun kaldıklarını anlatan Demirel, şunları kaydetti:

''Afet Yönetim Merkezinin koordinasyonuyla yürütülen çalışmalarımızın doğruluğunu ve faydasını bir kez daha görmüş olduk. Yalova'da gönüllüler, kamu ve askeri ekiplerin işbirliğine yönelik çalışmalar devam edecek.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler