Seçmen listelerinde bir skandal daha

29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde eski vali ve halen valilik yapan kişi seçmen olarak kaydedildi. Yüksek Seçim Kurulu, benzer olaylar nedeniyle adrese dayalı seçim listelerine ilişkin gelen şikayetleri değerlendirdikten sonra önümüzdeki günlerde bir karar verecek.

Yayınlanma: 22.12.2008 - 10:04
Abone Ol google-news

Adrese dayalı seçmen listelerinde bir skandal daha yaşandı. Çorum eski valisi Hüseyin Poroy ve halen valilik görevini yürüten Mustafa Toprak Çorum Vali Konağı'nda ikamet ettiği gerekçesiyle 29 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere esas olacak seçmen listesine seçmen olarak kaydedildi. Poroy müdahale ederek iki valinin aynı ilde görev yapma ve aynı adreste ikamet etme garipliğini sona erdirdi.

24 Şubat 2007 tarihinde 2,5 yıl görev yaptığı Çorum Valiliği’nden Danıştay üyeliğine seçilen Poroy, geçtiğimiz haftalarda askıdaki seçmen listelerinde adının yer almadığını görünce harekete geçti. Yüksek Seçim Kurulu’na ait internet sitesine TC kimlik numarası ile sorgulama yaptırdı. Poroy, ikamet kaydını Ankara’ya getirdiği halde halen Çorum Vali Konağı’nda yaşıyor görünüyordu. Bunun üzerine Poroy, Çorum Nüfus İl Müdürlüğü’nü arayarak kaydını Ankara’ya getirdiğini belirterek hatayı düzelttirdi.
 

Annesinin ikamet ettiği ev de ' boş ev' göründü

Bu gelişme üzerine küçük bir araştırma yapılınca Poroy’un annesinin de yıllardır oturduğu evin, seçmen listelerinde ‘boş ev’ olarak gösterildiği ortaya çıktı. Yerel seçimlerde oy kullanmak için seçmen listelerini kontrol eden Poroy’un annesine, oturduğu evin ‘boş’ göründüğü bildirildi.

Bu arada Yüksek Seçim Kurulu, benzer olaylar nedeniyle adrese dayalı seçim listelerine ilişkin gelen şikayetleri değerlendirdikten sonra önümüzdeki günlerde bir karar verecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler