Ebadi'den Obama'ya çağrı

Nobel barış ödülü sahibi İranlı Şirin Ebadi, Washington yönetiminin, "insan hakları ihlalleri ve demokrasi dramını görmemezlikten gelerek "Tahran'la sadece nükleer konularını görüşmemesini istedi.

Yayınlanma: 22.12.2008 - 10:13
Abone Ol google-news

Bir İtalyan gazetesine demeç veren Nobel barış ödülü sahibi İranlı Şirin Ebadi, "İran'da bütün kararlar kapalı kapılar ardında alınıyor. Demokrasilerdeki gibi eleştirme ve denetleme imkanı yok..." dedi.

"İran rejiminin saydam olmadığını" söyleyen İranlı muhalif, "Terörizmden nükleere diğer bütün meseleler bundan kaynaklanıyor..." ifadesini kullandı. Ebadi, ABD'nin müstakbel başkanı Barack Obama'nın "ön şart öne sürmeden" İran lideri Mahmud Ahmedinejad'la görüşmesini de istedi ve iki ülke arasındaki eski meselelerin ancak böyle çözülebileceği görüşünü dile getirdi. "Bu kriz ilanihaye devam edemez" diyen Ebadi, Obama'nın açıkladığı İran'a "açılım" politikasının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Ebadi, Washington yönetiminin, "insan hakları ihlalleri ve demokrasi dramını görmemezlikten gelerek" Tahran'la sadece nükleer konularını görüşmemesini istedi.

Ebadi'nin kurduğu insan hakları derneğinin Tahran bürosu, dün polis tarafından kapatılmıştı. Ebadi'nin İtalyan gazetesine demecini ne zaman verdiği belirtilmedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler