Erdoğan'a "Modern tefeciler" soruldu

CHP Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü, kredi kartı borcunu ödemeyenlere yeni borç veren bir grubun ortaya çıktığını belirterek, borç veren bu grubun bankacılık sistemiyle ilişkilerinin hangi konumda olduğunu sordu.

Yayınlanma: 22.12.2008 - 12:13
Abone Ol google-news

CHP Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergede, kredi kartı borcu olanyurttaşlara, borçlarını yeniden yapılandırmayı ve yeni borç vermeyi öneren grubun ortaya çıktığını ve ''modern tefeciler'' olarak isimlendirilen grubun, yurttaşların yoğun talebiyle karşı karşıya kaldığını belirtti.

Söz konusu grubun İstanbul ve Ankara'da dağıttığı el ilanları ve duyurularında, nakit ya da taksit öneren, her kredi borcuna farklı faiz uyguladıklarını belirten Tütüncü, ''Türkiye'yi her geçen gün daha ağır etkilemekte olan ekonomik kriz ortamında ödeme güçlüğü bulunan kart borçlusu yurttaşlarımız, iddia edildiği gibi yeni modern bir tefeci grubuyla karşı karşıya mı bırakılmaktadır? Yeni borç verenler ve borçları yeniden yapılandırılan kredi kartı sahipleri, yeniden ödeme güçlüğüne düştüklerinde hangi yaptırım ve kurallara tabi olacaklardır?'' diye sordu.

Maliye Bakanlığı ve Türk bankacılık sisteminin konuya nasıl yaklaştığını soran Tütüncü, Hükümetin tüketici kredisi ve kredi kartı borçları ile bankacılık sisteminin sıkıntılarını hafifletecek herhangi bir projesi olup olmadığını öğrenmek istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal ise Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in cevaplandırmasını istediği önergede, İGDAŞ davasında önemli bir aşamaya gelindiğini belirterek, aralarında bazı AKP'li milletvekillerinin yargılandığı davanın zaman aşımıyla karşı karşıya olduğunu belirtti. Soysal, dava sürecinin daha hızlı işlemesini sağlamak amacıyla herhangi bir önlem alınmasının düşünülüp düşünülmediğini sordu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler