Kaplan randevu talebinin peşini bırakmayacak

Genel Kurul'da Başbakan Erdoğan'ın oğluyla ilgili iddiaları gündeme getiren DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, geçen hafta Cumartesi günü istediği randevunun peşini bırakmayacak.

Yayınlanma: 22.12.2008 - 13:56
Abone Ol google-news

Meclis Genel Kurul'unda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğluyla ilgili iddiaları gündeme getiren DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, geçen hafta Cumartesi günü istediği randevu konusunda ısrar ediyor. Kaplan, "Başbakan'ın kendi beyanı, 'gelirsin sana özel anlatırım' dedi, iki defa tutanağa geçti, bir başbakanın ne dediğini bilmesi lazım" diye konuştu.

Kaplan, Meclis kulisinde gazetecilerin soruları üzerine talebinin üzerinden iki gün geçmesine rağmen henüz bir yanıt gelmediğini belirtirken "Başbakan'ın kendisi beyanda bulundu, ben söylemedim. 'Gelirsin sana özel anlatırım' ifadesi iki kez tutanağa geçmiştir, bir başbakanın ne dediğini bilmesi lazım. Bütçe görüşmeleri 27 Aralık'ta bitiyor. Benim için 27'sine kadar verilmeyen bir randevunun anlamı yok. Eğer o güne kadar randevu talebime yanıt gelmezse, bunun peşini bırakmayacağım ve son gün de parti grubum adına yapacağım konuşmada oğluyla ilgili iddiaları tekrar hatırlatacağım ve Başbakan'ın randevu talebime yanıt vermediğini kürsüden söyleyeceğim." diye konuştu.
 

"Ne, ne zaman söylendi?"

Meclis Genel Kurulu'nda, bütçenin tümü üzerindeki görüşmelerin yapıldığı 16 Aralık Salı günü DTP grubu adına konuşan Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Başbakan Erdoğan'ın oğlunun "gemiciği"ni "Bir de oğlunuz öğrenciyken, nasıl gemi aldı onu anlatsanıza Sayın Başbakan? Nasıl armatör olunuyor bir de bunu anlatın" sorusunu yöneltmişti. Kaplan'ın bu sözleri ise Erdoğan ise Meclis tutanaklarına da yansıyan "Onu özel gelirsin anlatırım sana." karşılığını vermişti.

Erdoğan'ın bu sözlerinin üzerine harekete geçen Kaplan ise geçen hafta Başbakan Erdoğan'ın Meclis'teki özel kalemine bir dilekçe ile başvurarak randevu talep etmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler