Otomotivde kâr tahminleri düştü

Küresel mali kriz, otomotiv sektöründe tam anlamıyla deprem yarattı. Dünyanın ve Japonya'nın en büyük otomotiv firması Toyota, kâr tahminini 555 milyar yenden 50 milyar yen (555 milyon dolar) düzeyine indirdi. Güney Koreli otomotiv üreticileri Hyundai Motor Co. ve Kia Motors ise 2008 yılına ilişkin ortak satış tahminlerini yüzde 12,5 düşürdü.

Yayınlanma: 22.12.2008 - 14:48
Abone Ol google-news

Dünyanın ve Japonya'nın en büyük otomotiv firması Toyota, kâr tahminini indirdi. Toyota, küresel ekonomik daralma sebebiyle, Mart 2009'da biten mali yılda, grubun kâr tahminini 555 milyar yenden 50 milyar yen (555 milyon dolar) düzeyine indirdi.

Toyota geçen yıl, 1,7 trilyon yen kâr elde etmişti. ABD piyasasındaki daralmanın yanı sıra ABD dolarının, Japon yeni karşısında değer kaybetmesi de Toyota'nın satışlarını düşürdü.

Hyundai ve Kia'dan yapılan açıklamada ise şirketlerin, daha önce 4,8 milyon araç olan bu yılki satış tahminlerini 4,2 milyon araca çektiği bildirildi. Şirketler, yöneticilere verilen primlerin de dondurulacağını kaydettiler.

Bu arada, Hyundai bu haftadan başlayarak çalışma saatlerini azaltacağını da duyurdu.
Öte yandan, ülkenin daha küçük otomobil üreticisi olan Ssangyong Motor Co. da ücretlerin zamanında ödenemeyeceğini belirtti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler