İsrail Başbakanı Olmert Ankara'da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çalışma ziyareti için Ankara'ya gelen İsrail Başbakanı Ehud Olmert ve beraberindeki heyeti kabul etti. Gül'ün kabulde, Olmert'i Ortadoğu'daki barış sürecinde "kararlı ve cesur adımlar attığı için" kutladığı belirtildi.

Yayınlanma: 22.12.2008 - 16:25
Abone Ol google-news

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, veda ziyareti için Ankara'ya geldi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Olmert ve beraberindeki heyeti kabule etti. Gül ile Olmert arasındaki görüşmede İsrail-Filistin, İsrail-Suriye ilişkileri ve Ortadoğu’daki barış süreci gündemi geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Ehud Olmert'le çalışma yemeğinde biraraya geldi. Basın mensuplarının kısa süreli görüntü alınmasına izin verilen görüşme basına kapalı gerçekleşti.

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan da daha sonra Başbakanlık Resmi Konutu'na gelerek çalışma yemeğine katıldı. Görüşmelerde, ikili ilişkilerle Orta Doğu barış süreci merkezli bölgesel konular ele alınacağı açıklanmıştı.

Olmert'in, görüşmeler ardından gece saatlerinde Ankara'dan ayrılması bekleniyor.

İsrail Başbakanı ülkesinde şubat ayındaki seçimler sonrası yeni bir hükümet kurulana kadar başbakanlık görevini sürdürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler