Erdoğan'dan Menemen açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Menemen olayının üzerinden geçen 78 yılın, Cumhuriyetin temel ilkeleri ile Türk milletine mal olduğunu açıkça gösterdiğini söyledi.

Yayınlanma: 22.12.2008 - 18:50
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 23 Aralık 1930'da Kubilay'ın şehit edilişinin 78. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Erdoğan mesajında, ülkenin birlik ve beraberliğine; demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin gelecek ideallerine karşı girişilen menfur hadisenin unutulmadığını ve unutulmayacağını belirtti. Erdoğan, "Cumhuriyetimizin nitelikleri çatışma değil uyum içerisindedir. Her zaman vurguladığımız gibi, Cumhuriyet değerlerimiz bu sebeple ayrıştıran değil birleştiren ortak değerler olarak her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutulmalıdır" dedi.

Cumhuriyet değerleri konusunda herkesin gereken özen ve hassasiyeti göstermesinin ve sorumluluk bilinciyle hareket etmesinin elzem olduğunu kaydeden Erdoğan'ın mesajı şöyle:

"Birlik ve beraberlik içerisinde Cumhuriyetimizi bütün değerler ve kurumlarıyla özümseyen milletimiz, Türkiye'yi çağdaş dünya devletleri içinde Atatürk'ün işaret ettiği saygın konuma yükseltmek için gerekli iradeyi her zaman ortaya koymuştur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir karanlık girişim, hiçbir tahrik, milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya, Cumhuriyetimizin bu yürüyüşünü durdurmaya muktedir olamayacaktır. İnanıyorum ki milletimiz, her zamanki sağduyu ve dikkatiyle bundan sonra da her türlü karanlık girişim ve tahriki boşa çıkaracaktır. Bu düşüncelerle, şehit edilişinin 78. yıldönümünde Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ı ve bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum." 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler