Hakem kararlarının damga vurduğu hafta

İlk yarı sonu kötü futbol, kötü hakemler ve sahalardan uzaklaşan futbol seyircisiydi göze batanlar. Sıralama adına taşlar yerine oturuyor gibi gözükse de ikinci yarı zirve yarışı iyice kızışacağa benziyor.

Yayınlanma: 22.12.2008 - 21:39
Abone Ol google-news

Haftanın en önemli maçında Galatasaray Ali Sami Yen Stadyumu'nda Beşiktaş`ı 4-2 yenerek zirve takibini ısrarla sürdürdü. Sarı-kırmızılılar son haftalardaki özellikle hücumda sergilediği tempolu,hızlı,organize oyunlarına bu maçta bir yenisini eklediler. Özellikle Lincoln-Baros ikilisinin iyi anlaşmaları ve birbirini tamamlamaları Beşiktaş savunmasının geçtiğimiz maçlarda- hatta kazandığı maçlarda bile başını ağrıtabileceğine değindiğimiz-var olan arızalarını çok açıkça gözler önüne serdi. Bu maçın en önemli kırılma anı Delgado gibi Siyah-beyazlıların çok güvendiği bir ismin sarı kartı olduğu halde hakemden kart istemesi sonucu oyundan ihraç edilişiydi.Bu ihracın ardından Siyah-Beyazlılar gol bulup oyuna ortak olsa da oyunun kontrolünü tümüyle elinden kaçırdığından daha fazlasını yapamadı.Galatasaray`ın hücumun tersine defansında önemli boşluklar verdiği dikkat çekiyor. Bu durum bu maçta yediğinden fazlasını attığından problem olmadı. Fakat daha organize ekipler önünde baş ağrıtabilir.

Ligimizin en istikrarlı ekiplerinden Sivasspor Ankara`da Gençlerbirliği`ni 2-1 yenerek ligin ilk yarısını lider olarak tamamlamayı başardı. Sivasspor rakibi karşısında vasat bir futbol ortaya koydu. Hatta pozisyona girme konusunda Gençlerbirliği`nin daha üstün olduğunu da söyleyebiliriz.Fakat Ankara ekibi aynı başarıyı bitirici vuruşlarda gösteremeyince nispeten daha az pozisyona giren Sivasspor bunu iyi değerlendirdi. Gençlerbirliği 2.yarıda forvetine ve ortasahasına iyi takviyeler yapmazsa daha büyük sancılarla karşılaşması kaçınılmaz. Sivasspor ise kadrosunu ara transferde koruyup oyuncu satmazsa şampiyonluğun İstanbul dışına çıkmaması için bir sebep yok. Bu maçta ilk yarıda Kahe`nin vuruşunda top çizgiyi geçti mi geçmedi mi tartışmaları yaşandı.

Haftanın açılış maçında Fenerbahçe deplasmanda Konyaspor`u 2-1 yenerek ilk yarıyı zirveye oldukça yakın bir pozisyonda bitirdi. Sarı-Lacivertliler oyunun genelinde her deplasman maçında olduğu gibi defansta dikkatli, fakat hücumda pasif bir görüntü sergilediler. Fakat yine de biri duran toptan, biri de Guiza`nın asistinde Deivid`in ayağından gelen 2 golle öne geçtiler.İkinci yarıda ise Fenerbahçe skoru korumak için geriye yaslandı,bunun da etkisiyle Konyaspor daha etkiliydi, fakat onlarda Veysel`le bulduğu golün ardından çok üretken değildi.Maçın hakemi Kuddusi Müftüoğlu`nun Önder`in golündeki kararı tartışmaya açıktı.Top Önder`in eline çarptı mı,yoksa Önder topu elle oynadı mı tartışmaları kamuoyunu bir süre meşgul edeceğe benziyor.

Liderliği geçen hafta Sivasspor`a kaptıran Trabzonspor sahasında Eskişehirspor`u 2-1 yenerek devre arasına moralli girdi. Maça Eskişehirspor hızlı başladı, öne de geçti, fakat devamını getiremedi.Trabzonspor ilerleyen dakikalarda oyuna ağırlığını koydu, baskısını yoğunlaştırdı, bunun ödülünü de Gökhan Ünal`la 2 gol bularak aldı. Hakem Fırat Aydınus Collman`ın Sezgin`e yumruk attığı pozisyonu hiç değerlendirmedi,görmezden geldi, Trabzonspor`a verdiği penaltı oldukça tartışmalıydı,61.dakikada sarı kartı olan Cale 2.sarıyı ve haliyle kırmızıyı görmeliydi,fakat o pozisyonda Tayfun sarı kartı gördü. Aynı Tayfun 78.dakikada 2.sarı karttan kırmızı kartı gördü, atıldı.

Ligde düşme korkusu yaşamak istemeyen İstanbul Bş Bld evinde Kocaelispor`u 5-0`lık sonuçla hezimete uğrattı.Bu maçın ilk yarım saati oldukça denk bir maça sahne oldu fakat Adriano`nun attığı ilk golden sonra Kocaelispor yavaş yavaş oyun disiplininden uzaklaştı, yediği 2.golün ardından ise tamamen oyundan koptu, bu durum İstanbul Bş Bld`yi oldukça rahatlattı, İstanbul ekibi bu ortamı iyi değerlendirince farklı sonuç kaçınılmaz oldu. Maçın en iyileri İstanbul Bş Bld`den Efe ve Adriano oldu.Körfez ekibinin alıştığımız savunma arızaları bu maçta da gündemdeydi, Yeşil-Siyahlılar bilhassa defansındaki zaaflara çözüm üretemezse bu ligde kalıcı olması oldukça güç.

Ligin iyi futbol oynayan ekiplerinden Kayserispor Ankara`da Hacettepe`yi 3-0 yenerek zirve yarışından kopmazken kümede kalma mücadelesi veren rakibini umutsuzluğa itti. Hacettepe son haftalardaki ardarda gelen kartlar sonucu maça eksik çıkmasının da bir nebze etkisiyle maça oldukça tutuk başladı, pozisyon dahi üretmekte zorluk çekti.Buna birde ilk yarıda gelen Kayserispor`un 2 golü eklenince Ankara ekibi daha ilk devrede maça kafaca havlu attı. Bunu fırsat bilen Kayserispor oyunu dilediği gibi yönlendirerek farklı skora kolayca uzandı. Kayserispor esasında oynadığı futbolla daha üst sıralara layık bir takım. 2.yarıda potansiyelini ortaya koyarsa daha üstlere tırmanabilir.

Ligde ilk yarının flaş takımı Ankaraspor deplasmanda Antalyaspor`la 1-1 berabere kaldı. Ankara ekibi geçen maçlardaki performansını arattığı maçta bir ara 1-0 geriye düştü, beraberliği Vahap`ın kendi kalesine attığı golle güçlükle kurtardı. Antalyaspor ise rakibine oranla daha arzulu oynadığı maçta talihsiz bir biçimde 87.dakikada kendi kalesine gol atınca galibiyetten oldu,1 puanla yetinmek zorunda kaldı. Antalyaspor`da Korhan maçın en başarılı ismiydi.

Ligde ilk haftalardaki kadar olmasa da başarılı sonuçlar alan Gaziantepspor, sahasında Bursaspor`u 2-0`lık net bir sonuçla yenerek taraftarlarını sevindirdi. Bu maçta Gaziantepsporlu Tabata geçen hafta olduğu gibi takımının ve sahanın yıldızıydı. Maçın genelinde Gaziantepspor rakibine oranla daha üstün bir oyun sergilerken, Bursaspor maçta fazla varlık gösteremedi. Bu sonuçla Gaziantepspor ilk yarıyı 25 puana yükselerek tamamlarken, Bursaspor ise 22 puanda kaldı.

Ligde alt sıraları yakından ilgilendiren maçta Denizlispor ile Ankaragücü 1-1`lik beraberlikle puanları paylaştı. Bu maçta evsahibi Denizlispor oyuna hakim olan taraftı, oyunda etkili olup çok da pozisyon ürettiler, fakat son vuruşlarda kaleci Serkan engeline takılınca sadece İzzet`le 1 gol bulabildiler.Ankaragücü ise genelde mahkum oynadı, kontraataklarla neticeye gitmeyi düşündü, az sayıdaki pozisyonundan birini gole çevirip kalecisi Serkan`ın başarılı kurtarışlarıyla sahadan 1 puanla ayrıldı. Fakat Başkent ekibinin her maçta gözlenen çok pozisyon veren takım hüviyeti sürüyor. Buna çözüm üretmezlerse ligin 2.yarısında da başları çok ağrır.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon