Olmert ile barış süreci görüşüldü

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, çalışma ziyaretini tamamlayarak Türkiye'den ayrıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in görüşmesine ilişkin Başbakanlık Basın Merkezi yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada "Görüşmede, Gazze'deki durum, Filistin-İsrail ve Suriye-İsrail barış süreci kapsamlı olarak değerlendirilmiştir" denildi.

Yayınlanma: 23.12.2008 - 08:24
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in dün yapılan görüşmesine ilişkin Başbakanlık Basın Merkezi yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, şöyle denildi: ''Sayın Başbakanımız, dün akşam İsrail Başbakanı Sayın Ehud Olmert ile verimli ve kapsamlı bir görüşme gerçekleştirmiştir. Ankara'da Başbakanlık Konutu'nda bir çalışma yemeği çerçevesinde biraraya gelen iki lider, ikili ilişkilerin yanısıra, Gazze'deki durum, ateşkes ve Filistin-İsrail barış sürecini ele almıştır. Ayrıca Suriye-İsrail barış süreci de kapsamlı olarak değerlendirilmiş, Türkiye'nin yardımıyla sürecin nasıl ilerletileceği konusunda görüşler teati edilmiştir. Sayın Olmert, Sayın Başbakanımıza Ortadoğu barış sürecine katkılarından dolayı teşekkür etmiştir. Sayın Başbakanımız da barış görüşmelerindeki yapıcı yaklaşımı ve gösterdiği siyasi irade için Sayın Olmert'e teşekkürlerini ifade etmiştir.''

Olmert'in, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmede de İsrail-Filistin, İsrail-Suriye ilişkileri ve Ortadoğu’daki barış süreci gündeme gelmişti.

 

Olmert, Türkiye'den ayrıldı

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, çalışma ziyaretini tamamlayarak Türkiye'den ayrıldı.
Ehud Olmert'i Esenboğa Havalimanı'ndan Ankara Valisi Kemal Önal, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Namık Tan, İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabby Levy ve diğer yetkililer uğurladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler