Cephanelik gibi

Diyarbakır'da bomba yüklü bir araç ele geçirildiği bildirildi. Önceki gün, bomba yüklü bir aracın olduğu yönünde ihbar alan polis, Diyarbakır-Silvan kara yolunda arama yaptı. Aramada, durdurulan bir aracın gizli bölmelerinde çok miktarda plastik patlayıcı, roketatar ve roketatar başlıkları ele geçirildiği bildirildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Yayınlanma: 23.12.2008 - 09:07
Abone Ol google-news

Diyarbakır Valiliği, ele geçirilen bomba yüklü araçla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğünü belirtti. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 21 Aralık Pazar günü Diyarbakır-Silvan kara yolunda yapılan yol uygulaması esnasında, polisi fark ederek ters yöne giriş yapan şüpheli bir araçla ilgili, güvenlik güçleri tarafından bölgede geniş çaplı uygulama başlatıldığı bildirildi.

Bölgede yürütülen çalışmalar neticesinde, saat 21.00 sıralarında, şehir merkezi çıkışında stabilize yoldan kayarak, çamura saplanmış ve terk edilmiş vaziyette bir aracın güvenlik birimleri tarafından bulunduğu ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:
''Araçta yapılan aramada, 57 kilo 303 gram patlayıcı madde, 1 adet RPG 7 roketatar, 50 adet roket mermisi, 44 adet roket sevk fişeği, 70 adet el bombası gövdesi, 70 adet el bombası fünye grubu, 55 adet elektrikli kapsül, 7 bin 698 adet kalaşnikof tüfek fişeği, 2 bin 60 adet bixi tüfek fişeği, 25 kilogram un, 25 kilogram bulgur, 10 kilogram toz şeker, 6 kilogram makarna, 2 adet panço, 9 adet spor çanta, 1 adet katlanmış vaziyette şeffaf naylon ele geçirilmiştir. Sürdürülen soruşturmalar neticesinde, araç plakasının ve aracın çalıntı olduğu tespit edilmiştir. Malzemelerin PKK terör örgütünün dağ kadrosuna gönderildiği değerlendirilmekte olup, aracın şoförü ve olaya karışan diğer şahıslar ile ilgili olarak çalışmalarımız çok yönlü olarak devam etmektedir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler