Sav'dan örgütlere adaylık genelgesi

CHP'de, yerel seçimlerde aday olmak isteyenlerin başvuruları dün itibariyle başladı. Genel Sekreter Önder Sav adaylık başvuruları hakkında bir genelge yayınladı. Yerel seçimlerde aday adaylığı başvurusu yapanlardan 7 bin 500 YTL ile 150 YTL arasında özel ödenti alınacak.

Yayınlanma: 23.12.2008 - 09:38
Abone Ol google-news

Yerel seçim çalışmalarını sürdüren CHP'de, adaylıklarla ilgili olarak örgüte bir genelge gönderildi. CHP Genel Sekreteri Önder Sav imzasıyla gönderilen genelgede, adaylık başvurularıyla ilgili bilgilere yer verildi.

Yerel seçimlerde CHP'den aday adayı olmak isteyenlerin başvuruları dün itibariyle başlamıştı. Aday adaylık başvuruları 30 Aralık Salı günü saat 17.00'a kadar kabul edilecek.

Genelgeye göre, Büyükşehir Belediye Başkan aday olmak isteyenlerin İl Başkanlıkları'na, il merkezlerinde ve ilçelerde belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliklerine aday olmak isteyenler o seçim çevresinin ilçe başkanlığına, belde belediye başkanlığı ve belediye meclisi üyeliğine aday olmak isteyenler de başvurularını beldenin bağlı bulunduğu ilçe başkanlıklarına yapabilecekler.

CHP'de aday adaylığı başvurusu yapanlardan 7 bin 500 YTL ile 150 YTL arasında özel ödenti alınacak. En yüksek özel ödenti olan 7 bin 500 YTL'yi büyükşehir belediye başkan adayları, 150 YTL'yi ise nüfusu 15 binin altında olan beldelerde belediye meclis üyeliği için başvuranlar ödeyecek.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın genelgesi, il ve ilçe başkanlıklarının yanısıra, Merkez Yönetim Kurulu, Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu Üyelerine ve CHP milletvekillerine de gönderildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler