"Başbakan, demokrasiden habersiz darbe lideri gibi"

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Akşam Gazetesi'nin hava kirliliği ile yaptığı haberler üzerine 'Ya gazeteni kaptacaksın ya yalan haber yapmayacaksın' ifadesine tepki gösterdi. Abakay, "Başbakan, demokrasiden habersiz darbe lideri gibi konuşuyor" dedi.

Yayınlanma: 23.12.2008 - 09:45
Abone Ol google-news

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Akşam Gazetesi'nin patronu Mehmet Emin Karamehmet'e "Yazıklar olsun. Ya gazeteni kapatacaksın veya yalan haber yazmayacaksın" diye seslenmesine tepki gösterdi.

Erdoğan'ın kullandığı sözlerin geçmişte darbe liderlerini ve olağanüstü hali hatırlattığını söyleyen Abakay, şöyle dedi:
"Demokrasiden habersiz darbe lideri gibi konuşuyor. Başbakan bilmelidir ki kendisinin gazete kapatma gibi bir hakkı, yetkisi yoktur. Ancak bu sözleriyle yine eleştiriye, basın özgürlüğüne, halkın haber alma hakkına ilkel yaklaşımını gösteriyor. Gazete kapatma tehditinde bulunmak başbakanların gücünü değil zayıflığını, çaresizliğini ve demokrasiden uzak olduğunu gösterir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler