Stephen King'in eseri tiyatro sahnesinde

Tiyatro Ayna, korku ve gerilim romanları ustası Stephen King'in yazdığı ve 20. yüzyılın en iyi romanları arasında gösterilen ''Misery''i, Simon Moore'un uyarlamasıyla sahneye taşıdı.

Yayınlanma: 23.12.2008 - 09:56
Abone Ol google-news

Tiyatro Ayna'nın sahneleyeceği Stephen King'in ünlü eseri ''Misery''in galası, 13 Ocak'ta Profilo Kültür Merkezi'nde yapılacak. Selma Yeşilbağ'ın çevirdiği, yönetmenliğini Mahmut Gökgöz'ün yaptığı oyunda Dilek Türker ve Kazım Akşar rol aldı.

Dekor tasarımı Osman Şengezer, kostüm tasarımı Günnur Çaras, ışık tasarımı Kemal Yiğitcan imzası taşıyan oyununun müziklerini Nurettin Özşuca yaptı.

Tiyatro Ayna, oyunu 13, 14, 17, 20, 24, 27, 28 ve 31 Ocak tarihlerinde Profilo Kültür Merkezi'nde sahneleyecek.

Stephen King tarafından yazılan, 1990'da William Goldman tarafından sinemaya uyarlanan ''Misery'', başrol oyuncusu Kathy Bates'e 1991 Oscar, Golden Globe ve Chicago film eleştirmenleri en iyi kadın oyuncu ödüllerini getirdi.

Yazar, tiyatro, sinema ve televizyon yönetmeni Simon Moore tarafından 1992'de tiyatroya uyarlanan ve ilk kez Londra'da sahnelenen ''Misery'', başta Amerika olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde tiyatro severlerin de büyük ilgisiyle karşılandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon