Kriz, TMSF'yi de vurdu

Batık banka alacakları nedeniyle çeşitli sektörlerden çok sayıda şirketin sahibi ve iştirakçisi konumunda bulunan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu da (TMSF) küresel krizden etkilendi. Hukusal zorunluluk olmadıkça satış yapmayan fon, krizin etkilerinin azalmasını bekliyor.

Yayınlanma: 23.12.2008 - 10:50
Abone Ol google-news

Küresel kriz Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunu da (TMSF) vurdu. TMSF, alacakların tahsili amacıyla bugüne kadar çeşitli gruplardan haczettiği banka, sigorta ve faktoring şirketi, çimento fabrikası, otomobil, otobüs, gayrimenkul, otel, yat, tekne, ada, helikopter, ev eşyası ve aksesuarları, şarap, tablo, antika, piyano, iş makinesi, puro, içki, film, radyo, televizyon ve spor aleti sattı.

Bünyesinde hala çok sayıda taşınmaz bulunan Fon'un satışları da, küresel finansal krizden etkilendi. Ticari ve iktisadi bütünlük satışlarından sonra en çok gelir elde edilen gayrimenkul ile otomotivin, krizden etkilenen sektörlerin başında yer almasından dolayı TMSF'nin bu sektörlerdeki taşınmazlara ilişkin düzenlediği ihaleler de azaldı. Hukuksal zorunluluk olmadıkça satış yapmayan Fon, krizin olumsuz etkilerinin azalmasını bekliyor.

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, yaptığı açıklamada, krizin bütün piyasaları etkilediğini ifade ederek, ''Bizim de tahsilat performansımız bundan etkileniyor. Biz de bütün değerlerin düştüğü bu dönemde satış yapmak yerine, konjonktürün iyileşmesini bekliyoruz'' şeklinde konuştu.


"Daha iyi şartlarda satış yapmayı amaçlıyoruz"

Ertürk, daha iyi şartlarda satış yapmayı amaçladıklarını, buna uygun şekilde hareket ettiklerini belirterek, satışlarının azaldığını, şu anda ''pek'' satış yapmadıkları için bunun ne kadar azaldığını tespit edemediklerini söyledi.

TMSF'nin araç satışlarıyla ilgili çok işi kalmadığını ifade eden Ertürk, ''Gayrimenkulde bekleyeceğiz, durumu izleyeceğiz'' dedi.

Ahmet Ertürk, şu anda hukuksal bir zorunluluk olmadıkça yavaş bir şekilde hareket ettiklerini de belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler