Trafiğe çıkmayan araca kaçak geçiş cezası

Trabzon'da bir kişiye, belirtilen tarihte aracının trafikte olmamasına ve İstanbul'a hiç gitmemesine rağmen İstanbul'daki Çamlıca gişelerinden kaçak geçtiği gerekçesiyle ceza kesildi.

Yayınlanma: 23.12.2008 - 10:59
Abone Ol google-news

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde yaşayan Mahmut Sivrikaya'ya, 7 Haziran 2004 tarihinde ''0'' kilometre aldığı otomobilinin, 2 Ocak 2004'te, İstanbul-Ankara kara yolundaki Çamlıca OGS gişesinden kaçak geçiş yaptığı gerekçesiyle ceza tutanağı gönderildi.

Sivrikaya, cezanın, sıfır kilometre aldığı aracının trafiğe çıktığı tarihten 6 ay önce kesilmesinin şaşkınlığını yaşadığını söyledi. İstanbul'a hiç gitmediğini, hatta Ordu'dan öteye geçmediğini belirten Sivrikaya, ''Aracıma, geçiş ücreti olarak 3,40 YTL ve idari para cezası olarak da 34,10 YTL olmak üzere toplam 37,50 YTL ceza kesildi. Üstelik bu ceza, aracımı aldığım tarihten bile önce. Emniyetin sitesinden sorgulandığında da aracımın daha sonra trafiğe çıktığı görülüyor. Cezayı keserken hiç mi dikkat etmiyorlar'' diye konuştu.

Sivrikaya, Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Karayolları 17.Bölge Müdürlüğü'ne itiraz ettiğini ve yanlışlığın düzeltilmesini beklediğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler