Gökçek, Çankayalıları cezalandırıyor

CHP Çankaya Belediye Başkan Aday Adayı Ali Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in göreve geldiği günden itibaren, Çankaya'ya karşı siyasi ayrımcılık içinde olduğunu ifade etti. Yıldırım, Gökçek'in Çankaya'dan oy alamadığı için Çankayalıları cezalandırmaya çalıştığını belirtti.

Yayınlanma: 23.12.2008 - 13:53
Abone Ol google-news

CHP Çankaya Belediye Başkan Aday Adayı Ali Yıldırım, büyükşehirin tüm cadde ve kaldırımlarının bakım ve onarımının Belediyeler Yasası ile büyükşehir belediyesine verildiğine dikkat çekerek, Gökçek'i Kızılay'ın kaldırımlarını yurttaşların gözünde Çankaya Belediyesi'nin imajını yıpratmak için yenilememekle suçladı.

Yıldırım, "İddia ediyorum ki Başkan Gökçek Mitatpaşa Caddesi kaldırımlarında 100 metre yürüyemez. Gökçek harabe halindeki Mitatpaşa caddesi kaldırımlarının aynasında kendi belediyecilik yüzünü görecektir" dedi.

Ali Yıldırım yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in göreve geldiği günden bugüne, Atatürkçülüğün simgesi haline gelmiş olan Çankaya'ya karşı siyasi ayrımcılık içinde olduğunu ifade etti. Gökçek'in kendisine oy vermedikleri gerekçesiyle Çankayalıları her fırsatta cezalandırma yoluna gittiğini söyleyen Yıldırım, şunları kaydetti:
"Çankayaları siyasi rakibi olarak görmüş, Çankaya'ya tek bir çivi çakmadığı gibi, Çankaya'nın cumhuriyetçi kimliğini tahrip etmek için yaptığı uygulamalar ile şehircilik ilkelerine, kent estetiğine, insan merkezli belediyecilik anlayışına karşı Çankaya'yı lümpenleştirme yoluna gitmiştir."

Ankara'nın en büyük ilçesi olan Çankaya'nın gündüz nüfusunun 2 milyonu bulduğuna dikkat çeken Yıldırım, "Bu haliyle yalnızca Çankayalıların değil Ankara'nın tüm ilçelerinin, Ankara dışından resmi işleri için gelen tüm insanların da merkezi, yaşam ve iş alanıdır. Bu insanların doğru düzgün bir şehirde yaşama hakkı bu işle görevli ve sorumlu olan Gökçek tarafından ihlal edilmektedir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler