Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tepki

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bütçesinin yüzde 21.6 oranında artırıldığını, buna rağmen ''tanıtım harcamalarının yarı yarıya azaltılmasının kabullenmenin mümkün olmadığını'' belirtti.

Yayınlanma: 23.12.2008 - 12:18
Abone Ol google-news

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bütçesini harcama kalemlerine göre dağıtırken tanıtım harcamasını yarı yarıya indirmesinin turizm sektöründe büyük tepki oluşturduğunu belirtti.

Küresel krizin etkisi altındaki Türkiye'de, ''ayakta kalmaya namzet sektörlerin başında gelen turizm sektörüne destek verilmesi ve tanıtım harcamasının artırılması gerekirken yarı yarıya indirilmesinin mantığını mevcut koşullar çerçevesinde anlamakta güçlük çektiklerini'' ifade eden Ahmet Barut, şunları kaydetti: ''Bakanlığın tanıtım bütçesi, 5 yıldır olağan koşullarda bile bir yıl öncesine göre hiç düşürülmemişti. Bu bütçe ilk kez, hem de bir kriz ortamında önceki yılın yarısına düşürülmüştür. 2009 tanıtım harcamaları için ayrılan pay, 2003 yılının bile gerisine düşürülmüştür. Bütçesi yüzde 21.6 oranında artırılan bakanlığın tanıtım harcamalarını yarı yarıya azaltmasını anlamak da kabullenmek de mümkün değil. Küresel krizin etkileri altındaki Türkiye ekonomisi içinde sahip olduğu avantajlarla ayakta kalabilecek sayılı sektörlerden biri olan turizm sektörü, bir taraftan hükümetin acil önlemler paketine sektörün gereksinimlerine yönelik acil tedbir ve desteklerin alınmasını beklerken kendi bakanlığından böylesi bir darbe ile karşılaşmış olmaktan büyük üzüntü duymuştur. Başta rakibimiz olan İspanya ve Yunanistan gibi ülkelerde art arda sektörel destek paketleri açıklanırken bakanlığımızı acilen bu beklentilere göre davranmaya davet ediyoruz.''

Barut, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tanıtım bütçesinin 2003'te 84.1, 2004'te 93, 2005'te 96, 2006'da 100, 2007'de 110 ve 2008'de 140 milyon dolarken 2009 bütçesinde 100 milyon YTL olarak açıklandığını bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler