Yunanistan'da yeni yılda da eylem var

Yunanistan'da 6 Aralık'ta 16 yaşındaki Aleksis Grigoropulos'un polis kurşunuyla yaşamını yitirmesinin ardından tüm ülkeyi saran protesto gösterileri devam ediyor. Yunanistan'da gruplar eylemlerine Noel sonrası da devam edeceklerini belirtiyor.

Yayınlanma: 23.12.2008 - 13:18
Abone Ol google-news

Yunanistan'ın Sindagma Meydanı yakınlarındaki ''Roma Kapısı'' mevkiinde toplanan, çoğunluğunu lise ve üniversite öğrencileri ile eğitmenlerin oluşturduğu gruplar, protesto eyleminde bulundu.

Yine öğrenciler ile eğitmenlerden oluşan bir grup, Atina'nın kuzeyindeki ''Marussi'' semtinde bulunan Eğitim Bakanlığı binası önünde akşam saatlerinde gösteri yapmayı planlıyor. Gösterilerine Noel süresince ara vermeyi düşündüklerini, ancak yeni yıla ''dinamik bir giriş'' yapmayı planladıklarını açıklayan gruplar, eylemlerine 9 Ocak'ta yeniden başlamayı kararlaştırdıklarını belirttiler.

Atina Teknik Üniversitesi kampüsünde barınan ve sık sık çevredeki güvenlik ekipleriyle küçük çaplı çatışmalara giren grupların, Noel süresince de akademik dokunulmazlıkları nedeniyle güvenlik güçlerinin giremediği üniversite alanında kalmalarının beklendiği kaydedildi.

Bu arada, Kandiye (Iraklion), Patra, Hanya, Gümülcine kentleri ve Midilli (Lesbos) adası öğrenci derneklerinin, 7-8 Ocak tarihlerinde bir araya gelerek, yeni gösteri programının şekillendirilmesi için çalışmalar yapacakları belirtildi.

Haberlerde, Selanik kentindeki Tiyatro Okulu'nu işgal eden, lise ve üniversite öğrencileri ile kendilerini ''iktidar karşıtı ve anarşist'' olarak adlandıran grupların tüm Noel süresince eylemlerini sürdüreceklerini açıkladıkları da kaydedildi.

Büyükelçilik önünde eylem

Yunanistan Büyükelçiliği önünde protesto eylemi düzenlendi. Yunanistan'ın Ankara Büyükelçiliği'nin bulunduğu Ziya Ül-Rahman Caddesi'ne akşam saatlerinde gelen ve kendilerini ''Anarşist'' olarak adlandıran bir grup, Yunanistan aleyhine sloganlar attıktan sonra ellerindeki yumurtaları büyükelçilik binasına doğru fırlattı. Bina önünde görevli polislerin müdahalesi üzerine grup, hızla büyükelçilikten ayrıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler